De har Lidingöloppet som sin utmaning

I en serie om 5 filmer får vi följa två vanliga motionärer som valt Lidingöloppet som sin utmaning för att förbättra sin löpning och sin hälsa.Utmaningen del 1 med Johanna & Petter

Johanna Larsson och Petter Fridman berättar om anledningen till just deras utmaning med Lidingöloppet.
Utmaningen del 2: Träning på jobbet.
Johanna Larssons och Petter Fridmans arbetsgivare (NCC) satsar på sin personal genom att erbjuda sina anställda träningsgrupper i löpning. Träningen genomförs av löpcoacher från Running Sweden. Varje måndag kl 17 står coacherna beredda utanför jobbet. Målet är att så många som möjligt skall springa Lidingöloppet. Johanna och Petter har nu kommit igång med träningen med sikte på att lyckas med sin utmaning mot Lidingöloppet. Rubin McRae berättar om hur Running Sweden hjälper NCC i denna satsning.

Utmaningen del 3: Johanna kör Tough Tuesday

Johanna Larsson följer med Running Swedens tuffaste pass ”Tough Tuesday” under ledning av Rubin McRae. Den här tisdagen handlar det om backträning för att förbereda sig för backarna på Lidingöloppet. Johanna får också några personliga tips av Rubin inför sommarträningen.

Utmaningen del 4: Petter kör intervallträning

Petter Fridman tränar i den snabbaste träningsgruppen på sitt jobb (NCC). Nu är det dags för intervallträning med Ulrika Flodin, löpcoach från Running Sweden. Passet inleds med några löpskolningsövningar, sedan är det dags för tuffa intervaller. Petter berättar också hur han skall sköta träningen på egen hand under sommaren.

Utmaningen del 5: Johanna och Petter testar sista milen
Med bara några veckor kvar till Lidingöloppet testar Johanna och Petter sista milen för att känna på terrängen. De berättar också om hur sommaren varit och hur träningen har gått inför Lidingöloppet sista helgen i september.