Välkommen den 7 maj 2017!

Helgen den 6-7 maj går startskottet för Lidingöloppet Vårhelg. Söndag 7 maj är det dags för riktigt härlig löpning för hela slanten med distanserna 50 km, 26 km och 10 km.
Så varför inte starta säsongen med skön löpning på Lidingö!

Ultralöpning

Ultradistans, som även kallas ultramaraton, är en löpgren med distanser som är längre än den traditionella maratondistansen på 4,2 mil. Fler och fler löpare knäcker koden och kommer på hur roligt det är att springa riktigt långt, ultralångt. Är du redan en av dem? Eller kanske är du på väg över tröskeln? Lidingöloppet Ultramarathon 50K erbjuder en rejäl utmaning, oavsett vilken typ av löpare du är.

Historiskt sett så lockade det ett fåtal professionella löpare att springa långa sträckor och då framför allt i USA och Sydafrika. 1951 var det premiär för London to Brighton, en tävling på 90 km som var värdsledande ett antal år. När intresset för maratonlöpning ökade kraftigt i början av 80 talet så började det arrangeras fler Ultralopp.

Lidingöloppet Ultramarathon genomförs för 10:e gången 2017 i fantastisk miljö och ett underbart spår. Banan består till stora delar av det kända Lidingöloppsspåret men visar också upp nya löpinbjudande delar av Lidingö.

Resultat Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen

 

Läs även om...

Innehåll vätskekontroller

När du springer hos oss passerar du ett antal välfyllda vätskekontroller. Vid dessa finner du:

Läs mer »

Frågor och svar om Enervit

Under Lidingöloppets vårhelg serveras sportdryck från Enervit. Se en sammanställning av de vanligaste frågorna om just Enervit.

Läs mer »

Linimentskola med Mr Ormsalva

Vi har pratat liniment och muskelvård med en nybliven 40-åring som vet mer än de flesta om uthållighetsidrott och slutkörda muskler

Läs mer »

Så hjälper 2XU dig mot dina mål

Vad ska man tänka på när man väljer kläder och på vilket sätt kan kläderna hjälpa mig i träningen? 2XU, klädesmärket med fokus på kompression ger tips varför just kompressionskläder är träningskroppens bästa vän.

Läs mer »

Tina Forsberg Ultraambassadör

Tjusningen med löpning är något som många människor har funnit och ofta så löps det en mil eller max två åt gången. Men sen så finns det de där personerna som inte nöjer sig med att springa en mil eller två utan deras ögon är fästa vid horisonten och nyfikenheten om vad som finns där bakom gör att det enda alternativet är att fortsätta springa. 

Läs mer »

Boenderbjudande

I samband med Lidingöloppets Vårhelg så har vår partner Rönneberga tagit fram ett schysst boendepaket för dig som deltar i loppet.

Läs mer »

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten