2 dagar kvar - Du kan bli Årets miljöhjälte

Det lönar sig inte bara för miljön om du låter bli att skräpa ner i spåret i helgen; kanske är det du som blir Årets miljöhjälte?

Under helgen kan du tävla om att bli ”Årets Miljöhjälte” när vi lottar ut priser bland deltagare som tar med sina tomma energi-gel/-barförpackningar ända in i mål, skriver sitt startnummer på dem och lägger i avsett kärl för detta (vid målet). Tar du inte med skräpet till mål så ber vi dig slänga det i sopkärlen vid vätskestationerna.

Var rädd om din arena: naturen!

Bara två dagar kvar
Det är idag bara två dagar kvar till startskottet smäller av på Lidingövallen. Redan idag, mellan kl.11-16, kan du hämta ut din nummerlapp på Runners' store (Regeringsgatan 26) och passa på att ta del av specialerbjudanden på alla Salmingprodukter: 30% rabatt för alla som tävlar i Lidingöloppet Ultramarathon eller Vårmilen.

Återvändande elitlöpare
På startlinjen på söndag har vi några kända ansikten, bland annat veteranen Daniel Nilsson från FK Studenterna som har fyra vinster av sex sprungna "Lidingöloppet Ultramarathon"-lopp i bagaget. Daniel blev förra året snuvad på segern av Didrik Hermansen från SK Vidar, så han är med all säkerhet revanschsugen i år.

När Daniel vann 2013 var det Lars Emanuelsson från Katrineholm som slutade tvåa. Lars är tillbaka på startlinjen i år och är kanske den som kan utmana Daniel Nilsson om segern. 

En annan vinnare som återvänder är Camilla Brohäll (Sats) som även i år springer 26K. Finns det någon som kan hota henne om segern där tro? Hon är säkerligen en favorit på distansen.

I männens 26K-klass hittar vi både tvåan och trean från förra året: Niclas Preber  (Lidingö) och Johan Jacobsson (Stockholm) kanske gör upp om pallplatserna i år igen.

Arrangörerna välkomnar er och alla era medtävlanden till Lidingö på söndag!

Men vi får inte glömma Nedräkningen, som nu springer sin näst sista kilometer. 48 km är avklarade, endast två kvar. Och det är, även om kroppen kanske säger något annat på söndag, två lätta kilometrar som väntar. Under den 48:e kilometern springer vi ut på Grönsta gärde efter att ha fått en härlig skjuts av en nedförsbacke. Grönsta är platt och fint och när du lämnar gärdet har du sprungit 49 km. Målet kanske både hörs och syns härifrån. Kör!

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten