Kajsa Berg satsar vidare på 100 km

Förra året kom Kajsa Berg, som föreläser på vår fullbokade ultrakväll hon Runners Store, överraskande på andra plats i VM 100 km. Och nu fortsätter inte helt oväntat hennes satsning på de längre distanserna efter den framgången.

Förutom sitt engagemang i Runner's World Lidingö Ultramarathon kommer Kajsa Berg bland annat också att springa nystartade loppet Stockholm Ultra Marathon den 4 augusti. I en pressrelease från det loppet beskriver hon bland annat hur hennes tredje säsong som ultralöpare innehåller 12-17 mils löpning i veckan. 

– Jämfört med maratonträning innebär ultraträning mer distans och mindre fart. Jag gillar långpass och tröskelpass. Den träningen är roligast. Jag försöker få in något eller några riktigt långa pass varje vecka. Som mest har det blivit 54 km. Var annan vecka kör jag ett intervallpass, berättar hon.

Kajs beskriver också i samma pressrelease hur hon hon inte tycker det varit svårt att gå från maraton till ultra-distanser.

– När jag satsade på maraton tänkte jag, att längre distans än det här går inte tävla på. Jag har aldrig haft problem efter ett 100 km-lopp. Man blir inte trött på samma vis som i ett maratonlopp. Man blir distansblind.

Vi tycker naturligtvis det är kul att det nu finns fler möjligheter att springa riktigt långt i Stockholm och hoppas naturligtvis att du börjar ultraåret med oss på Lidingö lördagen 4 maj

Vi hoppas också att du har hunnit att boka din plats till vår fullbokade ultrakväll med Kajsa där hon berättar mer om sin löpning och delar med sig av sina bästa ultratips. 

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten