Lyckad träningsdag på Rönneberga

Löpträning när den är som bäst. Ett tjugotal löpare samlades i lördags morse på Rönneberga, laddade för att ta sig an Lidingös löparspår.

Lidingöloppet Ultramarathon arrangerade nämligen en Löpardag ute hos samarbetspartnern Rönneberga, som ligger ute på vackra Elfvik på Lidingö. Dagen inleddes med ett löppass och coacherna från Urban Tribes erbjöd flera olika grupper i olika farter. Alla grupper startade tillsammans genom att springa ut på Ultraspåret som passerar alldeles nedanför Rönneberga. Efter någon kilometer ansluter spåret till Lidingöloppsspåret och grupperna spridde ut sig i sina respektive farter. 

Lidingö bjuder som bekant på många backar och vill man lyckas bra på Lidingöloppets arrangerade lopp så är löpning i terräng ett bra tips.


Efter ca 2 timmars löpning var alla grupper tillbaka på Rönneberga och det var dags att belöna sig med bad, bubbelpool och bastu i Rönnebergas relaxavdelning. Därefter avnjöts en lunchbuffé med olika sallader, soppa, varmrätt, ost, kex, bröd, kaffe, choklad.... Att fylla på ordentligt med energi är också ett måste efter att ha avverkat de distanser som löparna gjorde i lördags.

Efter lunchen erhöll löparna två olika teoripass. Thomas från Polar föreläste om ”Pulsträning” och dess möjligheter att påverka sin träning genom att använda sig av pulsen som ett verktyg. Den sista delen av dagen föreläste Marie-Lou från M3Gym om om vilka är de vanligaste skadorna? Varför uppstår dem? Hur undviks dem?  

Rönneberga är en fantastisk partner och har en anläggning som gjord för fysisk aktivitet. 

Löparna kände sig varmt välkomna och man kommer gärna tillbaka var kommentarerna.

Nu laddar vi för Vårhelgen 7-8 maj där siktet är inställt på cykel på lördagen och Ultramarathon 50 km & 26 km samt vårmilen 10 km på söndagen.

Välkomna!

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten