Sista minuten tips inför morgondagen!

Nu är det inte många timmar kvar till start och jag är riktigt avis på er som ska springa! Här kommer lite tips...

 

Det mesta har ni säkert koll på men man kan lätt glömma saker när det blir lite nervöst!

Väder och kläder
I min värld verkar det bli nästan perfekt löparväder imorgon: mellan 5-10 grader och mulet.  Det är vanligt att klä sig lite för varmt- tänk lager på lager och gärna tunna vantar!  T-shirt kan mycket väl gå bra men eftersom loppet är långt kan det vara bra att kunna ha något knutet runt midjan. Snurra tröjan några varv så sitter den bättre. En buff på huvudet är lätt att ta av och på igen mot slutet om du blir kall. Bra strumpor och insmörjda fötter i favoritskorna är förstås givet! Passa på att smörja in ljumskar och lite runt armhålor också med tex vaselin eller annat så slipper du skav. Falke finns på plats med dunderstrumpor om du tvivlar på de du har med dig till start!

Ät rätt
Är du nervös drabbas matsmältningen- så tvinga inte på dig själv något tungt och för stort om det känns som det växer i munnen. Ät din vanliga frukost, fokus på lättsmält, kaffe om du klarar det. Något proteinrikt några timmar innan start. Inget nytt och tokigt!

Drick lite och ofta under loppet och ät det du planerat och/eller får i dig!

Nödlösningar
Lite toapapper och några tjugolappar i en liten ficka kan lösa akuta besök i skogen och att handla på dig något gott efter loppet!

Kom i tid
Nästan onödigt att säga men, ja. Undvik extra stress- och ta dig tid att insupa lite mer inspiration och pepp inför start!

Tänk positivt
Nu är det ingen idé att gräma sig över den träning som inte blev av. Gjort är gjort. Nu kan du bara påverka det du har framför dig- loppet! Tänk igenom hur du tänkt springa. Påminn dig om att springa ditt lopp- ingen annans! Börja lugnt. Våga ta det försiktigt i backarna för att inte dra på dig mjölksyra. Njut av omgivningen.  Tänk att du är stark och lätt- spring stolt. Håll i. Bryt ned loppet. Fira dina delsegrar! Ta hand om varandra i spåret- det här ska vara roligt. Tufft- men roligt!

 

Stort lycka till!


Hälsningar Annie
Min blogg hittar du genom att klicka här!

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten