Team Sportia ny huvudsponsor för Vårmilen och Lidingöloppet Ultramarathon

Team Sportia ny huvudsponsor för Lidingöloppets Vårhelg som arrangeras första helgen i maj varje år och innefattar loppen: Lidingöloppet MTB, Ultramarathon och Vårmilen. 

Avtalet börjar gälla den 1 september 2015 och sträcker sig över 5 år.

– Tillsammans med ett så starkt varumärke som Team Sportia kommer vi att kunna utveckla upplevelsen och ta nästa steg med Lidingöloppet MTB, Ultramarathon och Vårmilen. Vi ser med stor förväntan fram emot att inleda samarbetet, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

Lidingöloppet MTB har på tre år blivit Stockholms största MTB-lopp och etablerat sig som ett av de största MTB-loppen i Sverige. Utvecklingen av loppet har stadigt gått framåt och lockar allt från sverigeeliten till nyinvigda i cyklingens värld till de olika distanserna. Här finns även flera tävlingsdistanser för barn och ungdomar samt motionsklass på 23 km.

På söndagen arrangeras Lidingöloppet Ultramarathon som under 8 år varit ett av Sveriges största Ultralopp med löpning i vacker terräng och skärgårdsnära miljö ett stenkast från Stockholm City. Här kan löparen välja att springa 50 km, 26 km eller Vårmilen (10 km).

– De här loppen har vuxit explosionsartat på bara några år, men det finns fortfarande stor potential att öka antalet deltagare. Vi tror att vi med vår upparbetade erfarenhet, våra kontakter och specialistkunskaper har vi det som krävs för att kunna bidra till utvecklingen av loppen, säger Pelle Lindkvist Försäljningschef Team Sportia.

Just det lokala engagemanget och förmågan att aktivt kunna bidra till att utveckla evenemangen och locka deltagare från hela landet menar Pelle Lindkvist är en bidragande orsak till att Lidingöloppet har valt just Team Sportia som samarbetspartner för Vårhelgen.

– Genom att till exempel ordna träningskvällar och andra event kring mountainbikecykling och terränglöpning kan vi ge våra kunder ett mervärde samtidigt som vi bidrar till att öka intresset för loppen och skapar aktivering året runt, fortsätter Pelle Lindqvist.

Under Lidingöloppet MTB den 7 maj 2016 är tanken att Team Sportia ska ställa upp med servicestationer utmed banan, ett åtagande som kräver att personalen på plats verkligen kan sin sak om de ska kunna bistå de aktiva på rätt sätt. På plats kommer det även att finnas en butik i start- och målområdet där både deltagare och besökare kan hitta allt för sitt lopp och för den fortsatta träningen.

Team Sportia har sedan 2010 samarbetat med ”En Svensk Klassiker”, ett samarbete som innefattar såväl rådgivning kring träning som ett särskilt produktsortiment.

– Långsiktighet och engagemang är två viktiga ledord för oss och Team Sportia. Vi tror starkt på samarbetet och har stora förväntningar på varandra. Team Sportia har en gedigen kunskap inom både cykling och löpning och delar vår vision om att främja rörelse och hälsa i Sverige året runt, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet.

För mer information:

Kontakta Tomas Hoszek, VD Lidingöloppet, 070-513 44 88 eller via press@lidingoloppet.se

Läs mer på: www.lidingoloppetmtb.se I www.ultra50k.se

Arrangör: Lidingöloppet som arrangeras av IFK Lidingö Skid- & Orienteringsklubb samt IFK Lidingö Friidrottsklubb arrangerar förutom Lidingöloppet, även Lidingö Tjejlopp, Lidingö På Gång, LidingöStafetten, LidingöRuset, Lilla Lidingöloppet och Knatteloppet under Lidingöloppshelgen den 25-27/9 2015. Utöver det arrangerar organisationen även Lidingöloppet Ultramarathon, Vårmilen, Lidingöloppet MTB, Blodomloppet (i Stockholm) och Lidingöloppet on Tour. Under 2014 arrangerades även Europas största millopp Stockholm Tunnel Run.

www.lidingoloppet.se  | www.blodomloppet.se  | www.ultra50k.se  | www.lidingoloppetmtb.se

www.facebook.com/lidingoloppet | www.twitter.com/LL_Officiell  

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten