Två banrekord i årets Lidingöloppet Ultramarathon

Lidingöloppet Ultramarathon 2014 avgjordes i perfekta löparförhållanden med strålande sol och svala vindar. Publiken fick uppleva två nya banrekord i herrklasserna

Klockan 09,00 gick startskottet för 26 respektive 50-kilometersklassen. Segraren i herrarnas 50 km var norska löparen, Didrik Hermansen, som sprang in i mål på den imponerande tiden 3:16:07. Efter honom dröjde det strax över 12 minuter till silvermedaljören och tidigare flerfaldig segrare i Lidingöloppet Ultramarathon, Daniel Nilsson korsade mållinjen på tiden 3:28:24. Tredjeplatsen gick till Karl Rönnby som hade tiden 3:30:10.

Damklassen vanns av Karin Axelsson som sprang in i mål på tiden 3:49:28. Silvermedaljen kneps av Anna Eriksmo på tiden 3:59:14 och tredjeplatsen gick till Camilla Elofsson på tiden 4:14:49. Camilla hade aldrig tidigare sprungit längre än 37 km och deltog eftersom hon hade vunnit startplatsen av Runners Store inför loppet.

I 26-kilometersklassen fick vi bevittna ytterligare ett banrekord när Jonas Larm sprang genom målportalen på den fantastiska tiden 1:42:11. Han berättade att han och segraren i 50-kilometersklassen, Didrik Hermansen, hade hjälpt varandra under den första delen av banan genom att springa tillsammans. Silvermedaljen gick till Niclas Preber på tiden 1:52:24 och tredjeplatsen gick till Johan Jakobsson som sprang i mål på tiden 1:54:15.

Damernas 26-kilometersklass hade två stycken Lidingöbor på prispallen men segrarinna var Camilla Brohäll på tiden 2:05:33. Därefter korsade Lidingöbon Anna Hedenius mållinjen med tiden 2:06:49. På tredjeplats kom Hanna Jansson som både springer och arbetar för IFK Lidingö Friidrott, hon hade tiden 2:10:00.

Under dagen avgjordes även premiären av Lidingöloppets nystartade lopp, Vårmilen, som är ett helt nytt 10km-lopp som är seedningsgrundande för Lidingöloppet i höst. Det var Jacob Persson som blev den första att vinna Vårmilen, med tiden 37:20 var han över en minut snabbare än tvåan, Erik Larsson, som korsade mållinjen efter 38:52. Kort därefter kom även trean, Jacob Lagerdahl, in i mål efter att ha varit ute på banan i 40.03. I damklassen var det desto jämnare kamp om guldstriden, men segern gick till Magdalena Carstein som sprang på tiden 43:24. Tvåa blev Honour Pearson på tiden 43:38 och tredje platsen gick till Åsa Lundberg som sprang i mål på tiden 45:17.

Medan många av löparna var ute i spåren så kunde alla barn delta i Knatteultran, en trixig hinderbana på ca 550 m. inne på Lidingövallen. Alla som ville var välkomna och för 20 kronor fick de medalj, nummerlapp att färglägga själv och springa så många varv de ville. Det var full fart på banan under hela dagen och många deltagare sprang många, många varv.

Vi tackar deltagare, publik, anhöriga och funktionärer för den här dagen och hälsar alla välkomna tillbaka imorgon när det är dags för Lidingöloppet MTB.

För att se alla resultat klicka här >>


Full aktivitet innan start


Prispallen på herrarnas 50 km