Ultralöparen har ordet

För att beskriva den 35:e kilometern av loppet har vi tagit hjälp av en trogen Lidingöloppet Ultramarathon-löpare.

Robert Grenmark har sprungit Lidingöloppet Ultramarathons 50K hela fyra gånger. Under sina lopp har han hunnit skaffa fina minnen från banan och en av hans favoritsträckor är just den kilometer vi ska springa nu: 35-36 km. Såhär beskriver Robert sträckan som väntar:

"Efter Fägelöudde lämnar man den asfalterade parkeringen bakom sig och försvinner in som igenom en port på stigen i skogen igen. Det kommer lite små stigningar och svängar. Efter någon kilometer kommer man ut i en fantastisk tallskog och banan sluttar svagt nedåt. Ett tillfälle att ta ut klivet och andas djupt och lugnt. Det är dags att göra sig mentalt beredd för den sågtands-liknande banprofilen som kommer strax. Ett parti med småkullar där det gäller att inte lura sig själv att rusa på och ”gå på rött”.

Under den långa nedförslöpan brukar jag intala mig själv att jag är lätt, snabb och stark! Jag brukar mumla för mig själv: ”Knappa 15 kvar. 35 i ryggen. Det här kommer att gå bra! Bit ihop! Du har mycket mer att ge än vad du tror. FOKUS!” "

Tack för ditt inspel Robert och lycka till med uppladdningen de två sista veckorna!

Har du också någon sträcka som du minns särskilt väl? Kanske för att den är vacker eller för att du brottats med tankar där som du aldrig trodde du skulle behöva ta itu med. Hör av dig till ultra50k@lidingoloppet.se

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten