Strålande sol, massor av publik och fantastiska förutsättningarna för söndagens Ultra- och Vårmilslöpare

Fantastiskt väder, flera olika löpdistanser och en arena med sportmässa välkomnade deltagarna på Lidingövallen då Lidingöloppet Ultramarathon 26 k & 50K med Vårmilen och skulle avgöras. 

Från kl.7 började löpare och anhöriga strömma till Lidingövallen för att göra de sista förberedelserna innan loppet. Laddningen kändes i luften samtidigt som både löpare och funktionärer verkade lugna och ha läget under kontroll. Det skulle bli en bra dag – kanske om något varm med lördagens väder i åtanke!


Foto: Peter Holgersson

Först ut var Ultralöparna; de som skulle springa 50 eller 26 km. M3gym hjälpte löparna att värma upp innan det var dags att ställa sig bakom startlinjen och portalen. Exakt kl.9 gick startskottet för den nionde upplagan av Lidingöloppet Ultramarathon och det var fantastsikt att se alla löpare springa ett varv inne på löparbanorna på Lidingövallen innan de drog ut på ett fantastikt löparäventyr runt om på Lidingö. Publiken önskade alla lycka till med applåder och hejarop , innan hela löpartåget försvann utom synhåll på väg mot Grönsta.


Foto: Peter Holgersson

Vårmilslöparna var nästa gäng att skicka ut; Loppet består av 10 km vårblomstrande terräng. Loppet genomfördes för tredje gången och till i år hade vi tagit fram en speciell medalj för alla löpare som kommit i mål.


Foto: Peter Holgersson

Efter knappa 36 minuter var de första löparna redan tillbaka på Lidingövallen: Per Henrik Sundell från Hammerdals IF var snabbast i herrklassen och korsade mållinjen efter 36:49 min. Halvminuten senare  efter honom kom Lars Hevreng, Stocksund. Tredjeplatsen erövrades av Nils Öberg IFK Lidingö friidrott som sprang in på 37:38 min.


Foto: Lidingöloppet

I damklassen var Sofia Öberg, IFK Lidingö friidrott allra snabbast. 39:03 min på den backiga banan gav löfte om en god form så här tidigt på säsongen. Syster Rebecka Öberg IFK Lidingö friidrott knep andraplatsen (39:55 min) och trea blev Hanna Björklund från Ore (45:49 min). Topp tre i dam- och herrklassen fick priser från M3gym, Rönneberga och AXA.


Foto: Lidingöloppet

Ultraglädje
För nionde gångenvar det spännande att inväntavem som skulle komma in först in på vallen av de i klassen 26 K. Med tanke på värmen och solen så förstod vi alla att det var ett slitet gäng som skulle komma, kanske inte de första men ack väl de lite längre ned i resultatlistan. Simon Karlsson från Älta var den som kom in först på vallen och såg onekligen fräsch ut när han spurtade in i mål på tiden 1:48:05. Två i loppet kom Miguel Carracedo Ortiz från Spanien på tiden 1:56:42 och på tredje plats Victor Mill från Stockholm på tiden 1:58:47


Foto: Peter Holgersson

I damklassen så vanns den av Johanna Svalstedt Sundbybergs IK på tiden 2:09:50 följt av Jenny Wallner från Bälinge IF på tiden 2:12:11. Glädjande så noterades att Anna Hadenius , Lidingö stads stadsdirektör, sprang in på en hedrande 3:e plats på tiden 2:13:47. Hon stod verkligen upp för stadens epitet ”Hälsans Ö” dagen till ära.


Foto: Lidingöloppet

Ultraklassen 50K
Tidigt i loppet hörde vi att Said Moujed från IF Linnea dragit upp ett otroligt tempo och ledde som mest med 8 minuter före tex flerfaldiga vinnaren Daniel Nilsson. Som så många gånger förr så visade det sig att erfarenhet av Lidingös backar och terräng skulle vara avgörande även i årets lopp. Daniel knaprade in på Said sakteliga och ca 1 mil kvar så kände Daniel att det var återigen hans dag.
I mål var Daniel Nilsson FK Studenterna (3:24:43) hela 10 minuter före Said Moujed från IF Linnea som sprang in på tiden 3:34:53. På tredje plats sprang Anders Hållberg IFK Lidingö Friidrott på tiden 3:40:25.


Foto: Peter Holgersson


Foto: Peter Holgersson

Damklassen vanns av fenomenala Kajsa Berg på tiden 3:50:32, Frida Lidén Ramsele IK  kom tvåa på tiden 4:10:53 och på tredje plats så kom Camilla Elofsson Älta på tiden 4:15:27.


Foto: Peter Holgersson


Foto: Peter Holgersson


Foto: Peter Holgersson

In i mål kom senare glada och överväldigade löpare som haft en ljuvlig resa över ett soligt Lidingö, lite trötta men lyckliga löpare, stolta över att ha tagit sig hela vägen in i mål. Med all rätt, att ta sig fram i Lidingöterrängen görs inte obemärkt. Något som även flera cyklister konstaterade i lördags under Lidingöloppet MTB.


Foto: Peter Holgersson


Foto: Peter Holgersson

Topp tre i dam- och herrklassen fick priser från Team Sporta, Rönneberga, 2XU och AXA samt pokaler från Rönneberga. Utöver det lottades det ut ett antal priser från olika partners till löpare som kom in i mål. Därtill fick alla som genomfört Ultramarathon en finisher tröja i funktionsmaterial.

Många av gårdagens löpare tog chansen att njuta av vädret och banan, som passerar Lidingös vackraste områden och naturreservat. Det fanns mycket gott att äta och dricka på dom 12 st vätskestationerna, tack vare våra sponsorer och funktionärer som gjorde sitt bästa för att heja fram er kämpande löpare i spåret.

Foto: Peter Holgersson


Foto: Peter Holgersson

Knatteultran
Ett stort antal barn tog chansen att starta i Knatteultran som arrangerades inne på vallen. Otroligt mycket barn och det full fart hela dagen och barnen sprang säkerligen ett eget ultralopp med tanke på att de fick springa hur många varv de ville. En del sprang massor av varv och i den uppblåsbara hinderbanan på hela 14 meter. De insamlade pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, tack alla barn som var med och bidrog till en god sak!


Foto: Lidingöloppet

Alla resultat/tider finns att se här.

Vi ser fram emot att se er vid nästa års Ultramarathon och Vårmil som går av stapeln 7 maj 2017. Anmälan öppnar torsdagen den 12 maj 2016

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten