Vem sprang hur långt? Här är de inofficiella resultaten från Lidingöloppet Ultramarathon 2015

Efter hjälp från er löpare och information från funktionärer kan vi nu redogöra för vad som hände den ödesdigra söndagen 3 maj.

Söndagen 3 maj genomfördes den åttonde upplagan av Lidingöloppet Ultramarathon. Det var en solig och sval dag, perfekt löparväder med andra ord. Som många vet uppstod en del mindre trevliga överraskningar utmed vägen för de främsta 26- och 50km-löparna. Vi har nu fått hjälp av er deltagare att reda ut vem som sprang hur långt och i vilken ordning och kan nu presentera de inofficiella resultaten.

På grund av det som hände har vi valt att dela in löparna i nya klasser. Utöver de vanliga 50 och 26K-klasserna har vi i år även en 46K och en 23K-klass. För att göra det lite tydligare kommer här en redogörelse för hur täten sprang:

Män 26K
Giancarlo Simion, IFK Lidingö SOK, var den som låg närmast motorcyklisten och för honom blev det ca två kilometer för långt när motorcykeln hittade in på rätt väg igen. Hade det funnits en 28 km-klass hade han vunnit den, men då hans snittid vittnar om seger i 26K utses han till inofficiell vinnare av 26K-klassen.
Närmast efter honom var Sebastian Månsson (PwC). Sebastian sprang rätt och var den som senare var först i mål på den rätta banan.
Nästa 26K-löpare att springa rätt var Stefan Gunners, Fredrikshofs FIF.

Män 23K
Löparna efter Giancarlo och Sebastian sprang istället för kort. Snabba löpare i den klungan var Olof och Gustav Nordling från Spårvägens FK som sprang i mål exakt samtidigt och strax därefter Niclas Preber från Lidingö. De och 12 löpare till sprang på grund av felvisningen 23 km och bildar en egen 23K-klass. En av dem sprang i damklassen:

Kvinnor 23K
Emelie Martikka Bärgman (Lonesome runners) ledde damklassen innan felspringningen och var även först i mål, men då med tre saknade kilometer i benen. Hennes snittid talar för att det hade blivit en seger i 26K-klassen.

Kvinnor 26K
Camilla Brohäll (Sats) och Bethany Thompson (Fredrikshofs FIF) däremot, verkade ha hittat rätt och var de damer som korsade mållinjen efter Emelie.

Det blev minst sagt väldigt rörigt. Vi misstänker att 25 löpare sprungit fel, en riktig mardröm för oss arrangörer. 10 av dem var 50-kmlöpare och att de varit ute på vift fick de veta vid varvningen utanför Lidingövallen. De valde ändå att springa vidare och fullfölja loppet.

Män 46K
I den skaran var Boris Klimes (Väsby SS Triathlon) snabbast, före Erik Eng (Åkersberga spring) och Robin Pino (Uppsala).

Män 50K
Den flerfaldiga segraren i Lidingöloppet Ultramarathon Daniel Nilsson (FK Studenterna) däremot, var den som sprang den rätta vägen snabbast: 3,36,56 tim. Daniel sprang till och med lite längre, då han ca en kilometer efter felvisningen anade oråd och vände.

Andreas Karlsson från Mariestads FK (3,58,26) var tvåa på den ”rätta banan” och Anders Swärd Säffle SK trea med tiden 4,05,32.

Anser du att något av ovanstående inte stämmer är du välkommen att höra av dig till ultra50k@lidingoloppet.se


Vi genomför nu en grundlig utvärdering av tävlingen, för att göra allt vi kan för att detta inte ska hända igen.

Anmälan till Lidingöloppet Ultramarathon 2016 öppnar 25 juni. Anmäl dig direkt och börja uppladdningen!

Välkommen!

Partners
Gilla oss på Facebook
Fråga dietisten