Intervjuer med vinnare av startplatser på Sweden Bike Expo

I samband med Sweden Bike Expo höll vi i en tävling där vi lottade ut fyra startplatser. Här är tre av vinanrna som vi ställde några frågor till:


Cecilia Thomasson 31 från Brunflo, rankad som nummer 19 i världen i Cykelorientering:

Vilken cykelbakgrund har du?

-       Jag började cykla i skog när jag fick min första mtb som trettonåring, en helstel Bridgestone med 21 växlar! Cykeln är sjukt hållbar och används fortfarande. Har haft en del tävlingsperioder i just mtb sen dess, med blandat resultat. De senaste tio åren har jag dock cyklat mycket mer och mer varierat, landsväg, downhill och mtb. Just nu tävlar jag en del i mtb men satsar också på mtb-orientering där jag tillhör landslaget och precis har avslutat min första världscupsäsong. 

Vad ser du fram emot med just Lidingöloppet MTB

-       Jag gillar att tävla och att cykla. Helst i kombination. Lidingöloppet MTB kommer att bli kul för att det går i ett område med mycket kupering och fina omgivningar och att jag tror det kommer bli ett proffsigt arrangemang. Dessutom är det kul att det kommer en ny tävling bland alla de andra gamlingarna.  

Hur ser din träning under vintern ut inför Lidingöloppet MTB

-      Min träning är ganska varierad. Men eftersom jag vill vara ute så mycket som möjligt blir det ganska mycket anpassat efter det. Jag bor i Umeå/Östersund så det blir att jag kör distanspassen på längdskidor, med löparskorna eller på cykel i skoterspåren. Intervallerna blir antingen inomhus på cykel eller utomhus med löparskorna. Sen är det såklart skönt att vara inne ibland, men då blir det mest styrketräning.

 Cecilia Thomasson
Cecilia i landslagsdressen fotograferad av Richard Schumacher Richard Hanell 38 år från Åkersberga:

Vilken cykelbakgrund har du?

-       Min cykelbakgrund består enkelt av att jag cyklat mtb sen jag var 16 år. För ca 6 år sedan började jag pendla till jobbet, det varierade mellan 2 till 3.5 mil enkel resa, blandat asfalt och grusvägar och några enstaka stigar i skogen. Men det var först i år jag började tävla i motionsklassen efter jag köpt min andra heldämpade cykel. Jag har hittills cyklat Lida Loop, Cykelvasan 45km och Hammarbyhill XC.

Vad ser du fram emot med just Lidingöloppet MTB

-      Jag har sett reklam om Lidingöloppet MTB och tyckte det skulle vara roligt att vara med för att det var ett premiärlopp och att den ligger i Stockholm där jag bor. Sen är det ju inget fel att banan verkar vara förlagd mycket längs vattnet, trevlig utsikt. Jag tror också att banan passar den stilen av xc lopp som jag gillar mest, större stigar, motionsspår och grusvägar, och helst så lite lervälling som möjligt, man är ju bekväm också. 

Hur ser din träning under vintern ut inför Lidingöloppet MTB

-      Min träning består i stort sett av cykelpendling till jobbet över vintern, det blir 2 gånger i veckan 3 mil enkel resa och 1-2 mil jogging i veckan.

Richard Hanell
Richard i CykelvasanPeter Ericsson
från Östhammar:

Vilken cykelbakgrund har du?

-      Jag började cykla aktivt i maj i år som rehab efter en hjärtinfarkt och har upptäckt en fantastiskt kul grej med MTB. Fick med cykelvasan 44km som grädde på moset. 

Vad ser du fram emot med just Lidingöloppet MTB?

-      Kanske framförallt naturen, allt folk och att slippa springa! 

Hur ser din träning under vintern ut inför Lidingöloppet MTB?

-      Gym, spinning o längdskidor