Strålande svensk Världscupfinal i Norska Hafjäll

Vi vill passa på att gratulera Alexandra Engen som säkrade den totala segern i Sprintvärldscupen i MTB.

Alexandra slutade trea i torsdagens sprint i Världscupfinalen i Norska hafajäll. Hon säkrade därmed segern i sprintvärldscupen. Hon var inte den enda som presterade på topp under loppet. Högst upp på pallen hamnade Jenny Rissveds, 19-åringen från Falun som gör sin första seniorsäsong. 

På herrsidan gick det riktigt bra för Lidingöloppet MTB´s premiärsegrare Matthias Wengelin, han slutade på en meriterande andraplats i torsdagens sprint. 

Under söndagens XCO-tävling var det många framskjutna placeringar för svenskarna. Matthias Wengelin sluatde 6:a och Emil Lindgren 11:a. Calle Friberg kom, trots en förkylning, på en 28:e plats. Det är riktigt bra resltat för samtliga cyklister.

-Det som hände i helgen är väldigt unikt. Det Wengelin gjorde var sensationellt, och själv har jag bara haft fyra lopp i år som varit så bra. Man ska passa sig för att säga för mycket, men i helgen var vi absolut bland de bästa i världen, säger Emil Lindgren till DT.se

På damsidan hamnade Alexandra Engen på plats 10 och Kajsa Snihs blev 27:a. Jenny Rissveds cyklade i U-23 klassen och trampade in som 6:a.

Vi ser fram emot ett härligt MTB-år 2014 efter alla härliga framgångar 2013. 


Matthias Wengelin efter segern i Lidingöloppet MTB 2013

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons