Premiären bjöd på spännande spurtstrid

Söndagens premiärlopp i MTB bjöd på strålande sol, spännande spurtstrid i herrarnas tävlingsklass och en klockren vinnare i damernas tävlingsklass.

Efter 2 timmar kom förvarningen att tre herrcyklister var på väg in mot målet, det var Calle Friberg, Matthias Wengelin och Emil Lindgren. Några minuter senare på upploppet lyckades Matthias och Emil dra något från Calle och spurtstriden var extremt jämn mellan de två cyklisterna, men det var CK Natén Säter cyklisten Matthias som med knappa sekunden kammade hem segern. Segertiden för Matthias blev 2:05:04, Emils sluttid var 2:05:05 och Calles tredjeplats blev på 2:05:08.


I damklassen var Alexandra Engens seger helt överlägsen. Jönköpingstjejen (men numera boende i Tyskland) trampade in segern på 2:23:23, hela 6,34 före andre kvinna i mål, Emmy Thelberg från Härnösands CK. Även i denna klass bjöds det på spurtstrid mellan tvåan och trean, och med en sekunds marginal blev Angelica Edvardsson från Cykloteket Racing Team tre på 2:29:58.

I den starka vårsolen fanns det väldigt många starka cyklister i motionsklassen. På 2:27:35 kom förste cyklist in, Lars Axelsson, lite mer än 4 minuter senare kom tvåan Andreas Witén in på 2:31:57 och därefter kom Krister Persson på 2:35:07.

Ni kan se alla resultat här »Alexandra Engen
Glad segrarinna i damernas tävlingsklass Alexandra Engen.

Lidingöloppet MTB
Segerintervju med herrklassvinnaren Matthias Wengeling.


Lidingöloppet MTB
Deltagare och besökare på Lidingövallen innan start.

 

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons