Access Rehab förbereder dig inför loppet

Access Rehab tipsar om hur du kan förbereda dig inför loppet. Förebyggande träning hjälper många att prestera bättre när det väl gäller

Access Rehab driver specialistkliniker för idrottare. På våra kliniker arbetar naprapater, kiropraktorer, sjukgymnaster, idrottsmassörer och personliga tränare i team för att kunna hjälpa dig som är aktiv på bästa sätt efter dina behov.

Vi brinner för all typ av idrott och tycker att det är extra roligt att arbeta tillsammans med idrottsklubbar där vi får en möjlighet att vara med och påverka otroliga prestationer. Genom åren har vi hjälpt elitidrottare, som vunnit  en mängd olika mästerskap, med skadeförebyggande träning och behandling. Våra kliniker hittar du i Vasastan, Hammarby Sjöstad och i Karlskrona på Blekinge Health Arena. 

Till dig som deltar i Lidingöloppet MTB 63km erbjuder vi en kostnadsfri naprapatbehandling (värde 695:-) eller 25 min idrottsmassage (värde 450:-) på någon av Access Rehabs kliniker. Behandlingen går att boka under 2016 och genomförs mot uppvisande av den anmälningsbekräftelse ni fått via mail och legitimation. Bokningen sker direkt med Access Rehab.


Alla deltagare har dessutom möjlighet att få en kortare massage efter målgång!

Träningstips MTB!

Inför Lidingöloppet MTB har vi filmat en serie med övningar som lämpar sig specifikt för MTB-cyklister. Övningarna är tänkta som uppvärmning inför en tävling eller ett träningspass. Genom att värma upp i slingor aktiverar vi viktig stabiliserande muskulatur som vi behöver under  tävlingen för att undvika överbelastning av ytligare muskulatur och för att förebygga skador. Se dem här: Länk till filmerna

Film 1:


Förebyggande, - allt kan förbättras!

De träningspass som idrottare och motionärer utför ställer krav på kroppen. En idrottare behöver vara stark i de muskler som används specifikt i den gren som han eller hon tränar/tävlar i och en motionär som påbörjar sin träning behöver vänja muskler, ledband och leder vid den ökade belastningen som träningen medför. Om du har begränsningar i din rörlighet eller otillräcklig stabilitet finns det risk för att du utvecklar kompensatoriska rörelsemönster. Dessa oönskade rörelsemönster kan göra dig mottaglig för skador eller försämra prestationen. Hos våra terapeuter kan du via en screening upptäcka en nedsatt funktion innan du riskerar att skada dig och därmed skapa bättre förutsättningar att kunna tillgodogöra dig din träning och prestera på din högsta nivå.

För mer information besök

www.accessrehab.se

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons