Evenemangshelgen 3-4 maj

Årets första Lidingöloppsevenemang genomfördes i helgen och både Lidingöloppet MTB och Lidingöloppet Ultramarathon var mycket lyckade!

I den sjunde upplagan av Lidingöloppet Ultramarathon bjöds de drygt 830 anmälda deltagarna på perfekta löparförhållanden med strålande sol och svala vindar. Publiken fick uppleva två nya banrekord i både 26- och 50-kilometersklassen för herrar.

Medan ultralöparna var ute i spåren så kunde alla barnen delta i Knatteultran, en trixig hinderbana på ca 550 m. inne på Lidingövallen. Alla som ville var välkomna och för 20 kronor fick de medalj, nummerlapp att färglägga själv och springa så många varv de ville. Det var full fart på banan under hela dagen och det var ca 200 små och ivriga deltagare som sprang många, många varv i solen.

Under dagen avgjordes även premiären av Lidingöloppets nystartade lopp, Vårmilen, som är ett helt nytt 10km-lopp som är seedningsgrundande för Lidingöloppet. Här hade loppets sponsor, M3Gym en härlig uppvärmning inför start och löparna bjöds på en härligt kuperad terrängmil som tacksamt inte innehöll varken Abborrbacken eller Karins backe.

På söndagen gick startskottet i den andra upplagan av Lidingöloppet MTB och de drygt 1500 anmälda cyklisterna var ivriga att komma iväg. Dagen bjöd på riktigt varierande väder med både solsken, regn, vind och snö men också många fina cykelprestationer i spåren.

Lidingöloppet MTB 2014 hade ett profilstarkt startfält med både elitcyklister och även andra kända svenska profiler. Bland annat var programledaren Rickard Olsson med och gjorde sitt första lopp, här är en bild när han blev intervjuad före start.

I spåren syntes inte bara MTB-cyklar utan även 7 stycken så kallade City Bikes, som är en liten 3-växlad stadscykel som i vanliga fall agerar lånecykel. Det var delar av team Ride of Hope Europe – Stockholm som deltog för att samla in pengar till Barncancerfonden. Aktiviteten var i samarbete med Clear Channel som är ny mediepartner till Lidingöloppet.

Nästa år arrangeras Lidingöloppet MTB lördagen den 2 maj och anmälan för 2015 års lopp är redan öppen via hemsidan. De som anmäler sig redan nu får ”Boka-tidigt-rabatt” till och med den 31 maj när priset är 895: -/startplats.

Under söndagen fanns det möjlighet för publik och cyklister att fotografera under loppet och skicka in till en fototävling där man kan vinna en MTB-resa från Crow Adventure. Bidragen skickas till tavling@lidingoloppet.se, sista dag att skicka in är söndag 11/5.

Innan och efter loppet kunde alla som var på plats besöka mässtältet som fanns på Lidingövallen. Här hade Tvåhjulsmästarna en cykelbutik och här fanns även våra partners på plats och visade upp sina olika produkter och sålde till bra priser.  Man kunde bl.a. köpa den officiella Lidingöloppet MTB-tröjan från CRAFT. Utöver den kunde man också köpa kläder, hjälmar, energiprodukter, cykeltillbehör, cyklar, m.m.På Lidingövallen gick det också att besöka Lidingöloppets tält där det fanns info om de olika loppen som arrangeras av oss. Bland annat syntes Stockholm Tunnel Run som äger rum den 22 november i Norra länken för första och enda gången. I tältet startade även en tipspromenad där ett antal frågor skulle besvaras runtom på Lidingövallen. Här fanns möjlighet att fina priser från STARK, CityBikes, Bontrager, ICON och Lidingöloppet.

Efter målgång fick alla cyklister en Goodie-bag som tack för att de deltog i loppet. Den innehöll en tidning från STARK, en fin vattenflaska från Craft, testprodukter från Colgate och Ormsalva samt ett ICON Magazine. Dessutom hade alla cyklister chansen att vinna utlottningspriser. Dessa delades ut efter målgång och var produkter från CRAFT, Rudy Project, SILVA och Tvåhjulsmästarna.Efter målgång i Lidingöloppet MTB var det många som var stumma i ben och kropp. Då var det skönt att gå till tältet där Access Rehab fanns för att få lite massage. Alla cyklister hade även möjlighet att boka in den kostnadsfria naprapatbehandlingen som ingick i startavgiften på någon av Access Rehabs kliniker.

Då vi befinner oss i naturen med Lidingöloppet MTB vill vi göra så liten miljöpåverkan som möjligt. Därför vill vi att så många som möjligt tar med sig sitt skräp tillbaka under loppet. Som en extra belöning för de som värnade om miljön kunde man slänga sitt medhavda skräp i en låda märkt med Enervit efter målgång. Skrev man nummer på sitt skräp var man med i utlottningen och att bli Årets Miljöhjälte. Tack till alla som ställde upp - Vinnaren kontaktas via mail.

Vill ni ser fler fina bilder från helgens evenemang så besök vår fotograf Peter Holgerssons hemsida:

Lidingöloppet Ultramarathon

Lidingöloppet MTB