Glada premiärsegrare i barn- och ungdomsklasserna

När Lidingöloppet MTB avgjordes den 2 maj var det premiär för de nya distanserna 3,5 km och 23 km. Det var full fart i både tävlingsklasserna och motionsklassen.

Lilla Lidingöloppet MTB med ca 100 deltagande barn hade 6 tävlingsklasser för flickor och pojkar mellan 6-11 år. Morgonen bjöd på ett väder som inte var det bästa men det hindrade inte dessa entusiastiska cykelungdomar. De gav sig ut på en runda på 3,5 km som bjöd på några tuffa utmaningar. Bland annat skulle Grönstabacken passeras och det är en utmaning i sig bara att ta sig upp för den till fots. Men alla klarade av att få med sig cyklarna upp och väl i mål vittnade många om att backen var rolig men jobbig. Att komma på pallen i Lilla Lidingöloppet MTB innebar att man fick med sig en fin pokal och en startplats i Lilla Lidingöloppet den 27 september senare i år. Se hela resultatlistan och alla segrare här >>


Grönstabacken avklarad Foto: Peter Holgersson AB

Bland de omkring 350 cyklisterna i den nya distansen på 23 km fanns ett stort antal glada motionärer i motionsklassen men också många tävlingssugna ungdomar. Under loppet avgjordes totalt 7 tävlingsklasser för flickor & pojkar mellan 11-18 år.

Det var full fart redan från start där två cyklister gick loss ganska tidigt. Det var Ludvig Kitzberger, Spårvägens CF, i pojkar 17-18 och Anton Niederbach, CK Örnen Örnsköldsvik, i pojkar 15-16 som skapade ett stort försprång gentemot de andra. Vid ca 19 km in i loppet hade Anton skapat sig en lucka som han under de sista 4 km utökade. Han rullade i mål ohotad på tiden 50:55 som segrare i pojkar 15-16, nästan 2 minuter före Ludvig. Dock kunde Ludvig ändå vara glad då han var först i mål av de som tävlade i pojkar 17-18. Övriga pristagare i pojkar 17-18 var Victor Häggström, Skarpnäcks OL, med tiden 57:33 och Martin Dannelind, Västerhaninge, med tiden 1:10:54.


Anton Niederbach fokuserad innan start Foto: Lidingöloppet MTB


Ludvig Kitzberger satte full fart från start Foto: Peter Holgersson AB

I den äldsta tjejklassen var Ida Danielsson från Falu CK riktigt snabb och cyklade in på tiden 1.01.45 som 6:e åkare totalt och 1:a i flickor 15-16. I flickor 13-14 var Emilia Wissting, Obbola IK Cykel, snabbast och fick ta emot segerpokalen efter en tid på 1:20:12. Hon var nästan 7 minuter före 2:an Elin Dahlin, Ski Bike Run. I den yngsta flickklassen 11-12 var Stina Kagevi, Tullinge SK, snabbast i mål med tiden 1:25:38. Mellan 2:an och 3:an skiljde det bara 1 sekund där Katinka Winberg, Bagarmossen, var strax före Elin Ikhlef, Bagarmossen, i mål.


Ida Danielsson,Falu CK, intervjuas efter målgång Foto: Lidingöloppet MTB

Det gick bra för familjen Kagevi denna lördag då Stinas bror Carl Kagevi, Tullinge SK,  slog till med en seger i sin åldersklass pojkar 13-14. Han cyklade in på tiden 1:01:57 och tog hem loppet med stor marginal. Det var hela 4 minuter ner till 2:an Lukas Mörtsell Rörfors, Täby MTB som i sin tur var dryga minuten före 3:an Chistoffer Falck, Västerås CK.


Fartfyllt redan i starten Foto: Peter Holgersson AB


Foto: Peter Holgersson AB

I den yngsta pojk-klassen pojkar 11-12 var det en väldigt jämn kamp om segern. Längsta strået drog Filip Mård från Cykloteket Racing Team med tiden 59:55. Tvåa kom Gustav Wissting, Obbola IK Cykel, bara 4 sekunder efter Filip. En bra dag även för familjen Wissting alltså. 3:a i klassen blev Joel Warrén från MTB Täby på tiden 1:01:58.


Filip Mård, Cykloteket Racing Team, glad segarare i pojkar 11-12 år  Foto: Lidingöloppet MTB

Alla som hamnade på pallen fick en pokal från Sporrong samt andra priser från olika samarbetspartners. Stort grattis alla duktiga cyklister och varmt välkomna tillbaka nästa år hälsar vi på Lidingöloppet MTB.

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons