Intervju med Kajsa Eneroth, MTB Täby

Möt Kajsa som är den talangfulla Lidingöbon tävlandes i F13-14 för MTB Täby.

Kajsa bor på Lidingö men tävlar för MTB Täby Mountainbike i F13-14 och är en av klubbens många duktiga ungdomar som kommer att delta i Lidingöloppet MTB 23km. Hon började träna mountainbike under förra året och gick då med i MTB Täby och började då även att tävla. Hon tog snabbt flera steg framåt som cyklist. Kajsa är en stor talang och utöver framgångarna från förra året så har hon redan under denna säsong haft sportsliga framgångar med 2 SM guld på Velodrom SM i F13-14 dessutom vann hon damklassen i inofficiella SM i wattcykling med 7,43W/kg (snitt under 1 minut) och var 4:a totalt! 

Kul att du ska köra Lidingöloppet MTB i år. Är det första gången?

Japp det är första gången! Men eftersom den längre banan passerar mitt hus har jag stått och hejat på folk som cyklat förbi.

Vad ser du mest fram emot med årets Lidingöloppet MTB?

Jag ser fram emot ett långt ungdomslopp på hemmaplan. Jag har provcyklat banan och den är väldigt fartig och kuperad och det gillar jag. Det ska även bli kul att träffa cykelkompisarna och att tävla är ju alltid kul, speciellt när det är nära och en rolig bana!

Du tränar och tävlar för MTB Täby Mountainbike, varför tycker du att man ska vara med i en klubb?

Jag tycker man ska cykla i en klubb för att lära känna nya cykelmänniskor och kunna träna med andra. Det är enligt mig mycket roligare att cykla när man är flera och man kan prata, umgås
och ha kul samtidig som man gör det man älskar, cykla. Man lär sig av varandra och alla är välkomna oavsett nivå, det går alltid att anpassa så att alla kan vara med.  

Hur ser din träning ut en vanlig vecka?

Min träning kan variera lite men jag tränar oftast med MTB Täbys tävlingsgrupp på tisdagar och torsdagar, ibland cyklar jag även själv på hemmaplan eller med min moster (och coach). På träningarna brukar vi träna teknik, intervaller och distans mm. Sen så rider jag även en gång i veckan för att variera lite. 

Är det något speciellt du tränar på inför just Lidingöloppet MTB?

Nej inget utöver det vanliga, jag bara tränar på som vanligt. Jag har varit på läger med MTB Täbys ungdomsgrupp men det var inte specifik träning inför Lidingöloppet MTB. Jag provkörde banan med några klubbkompisar för att känna på terrängen och bekanta mig med banan som förberedelse.

Vad skulle du säga till andra unga tjejer och killar som funderar på att börja tävla i MTB? Vad är det bästa med det?

Jag skulle säga att man ska prova, prova, prova! Åk på någon tävling i närheten och lägg fokuset på att ha kul, resultatet spelar ingen roll, det är viktigare att prova och bekanta sig med att tävla, lära sig att kontrollera tävlingsnerverna och se hur en tävling går till. Det är viktigt att alltid ha kul och prova nya saker. 

Ett tips till er som vill börja tävla är keps cup och klubbmästerskap. Det är perfekta tillfällen att prova på att tävla. Det är gratis och alla är välkomna, där samlas cyklister i alla olika nivåer från absoluta nybörjare till proffsåkare. 

Det finns så många roliga saker med att tävla men det bästa jag vet med att åka runt på tävlingar är att träffa cykelkompisarna, prova på nya banor och se nya platser. Och eftersom jag är en sådan person som älskar att ta ut mig och prova var mina gränser går så passar tävlingarna perfekt, för då får man ta ut sig hur mycket man vill.
 Lidingöloppet MTB 23 km

 

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons