Intervju med kocken

Som deltagare i Lidingöloppet MTB ingår många olika mervärden med allt från service längs med banan, cykeltvätt, massage till en portion varm mat med dryck efter målgång. Vi har pratat med kocken som nu kan presentera årets meny!

Oscar Nilsson lagade maten i samband med Lidingöloppet MTB förra året och kommer att få fortsatt förtroende även i år. Oscar driver till vardags En Del i Sthlm tillsammans med kollegan Fredrik Wagner.

Vad bjuder du på för spännande till deltagarna i Lidingöloppet MTB 2016?

Det blir en kyckling- och grönsakssoppa som kallas Tom Yum, varmt och lite starkt efter ett långt MTB-lopp 

Du arbetar på En Del i Stockholm och gör allt från stort till smått, vad är den största utmaningen att leverera till så många personer på en gång?

Att hålla en jämn kvalité rakt igenom, målet är att alla ska vara nöjda och glada. 

Kan alla äta maten eller är det särskild mat för vegetarianer, gluten- eller laktosintoleranta?

Maten är anpassad för de flesta, kyckling läggs i vid beställning och gluten samt laktos finns inte tillsatt över huvud taget. 

Hur jobbar ni med råvarorna, är det ekologiskt eller vad har ni för tänk?

I största möjliga mån det är möjligt så försöker vi att hålla en ekologisk tanke i allt vi gör. 

Vad gillar du med Lidingöloppet MTB?

Jag gillar allt som har med motion och välbefinnande att göra, fysisk hälsa är en stor del i det jag gör. 

Vad har du för cykel?

Jag har faktiskt ingen egen cykel men väl ett par välanvända löparskor, jag har sprungit Lidingöloppet 2 gånger och siktar på en tredje nu till hösten. Ska även springa en Köpenhamn-mara nu i maj. 

Kan du tänka dig att cykla själv någon gång?

Ja absolut, ordnar ni en cykel så tar jag det nästa år om jag inte måste laga maten. 

Tack för att vi fick ställa några snabba till dig Oscar, ser fram emot att ses på tävlingsdagen.

Kocken Oscar, Lidingöloppet MTB

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons