Lidingöloppet MTB 2016

Lördagen den 7 maj arrangerades Lidingöloppet MTB 2016. Läs om loppdagen i den här artikeln

Lidingöloppet MTB arrangeras den första helgen i maj varje år och i år var det dag för den fjärde upplagan av loppet. På ett solskensdränkt Lidingö samlades de drygt 1800 anmälda deltagarna, ivriga att komma iväg ut på banan och påbörja sina utmaningar.

Redan kl. 7:00 på morgonen öppnade arenan med Team Sportias stora mässa där även nummerlappsutdelningen var placerad och här var det full fart inför barnloppen. Någon timme senare var det dags för första start och de drygt 100 entusiastiska barnen (plus ett antal föräldrar) i Lilla Lidingöloppet MTB cyklade iväg. Det var mycket kämpaglöd hos cyklisterna och längs med banan stod publik som hejade på.


Lidingöloppet MTB 2016Foto: Lidingöloppet 

Det här loppet hade tävlingsklasser för alla mellan 6-11 år och även om alla verkade lyckliga vid målgång så var det extra mycket glädje hos alla duktiga pristagare. Se alla resultaten här.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson

Lite senare på morgonen var det dags för Lidingöloppet MTB 23 km där det fanns klasser för både tävlande cykelungdomar och motionärer i alla åldrar. Totalt hade över 300 cyklister samlats för att ta sig an den vackra banan i solen. Även här fanns det tävlingsklasser för ungdomar, den här gången var det åldersgrupperna 11-18 år som fick chansen att visa formen. Se alla resultaten här.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Lidingöloppet

Lidingöloppet MTB 63 km startade kl. 12:00 och totalt hade närmare 1300 cyklister anmält sig till året lopp. Det fantastiska vädret bidrog till både glada cyklister, mycket publik i spåren och framförallt torra och snabba spår. Först ut var de drygt 200 tävlande cyklisterna.

Lidingöloppet MTB 2016Foto: Peter Holgersson

EM i MTB arrangerades i Huskvarna samtidigt vilket gjorde att några tävlingscyklister inte var på plats, men trots det så var det bäddat för en jämn och spännande fight i täten med ett profilstarkt startfält. Det var Lars Bleckur och Isabelle Söderberg som drog det längsta strået och tog hem årets upplaga av Lidingöloppet MTB. Läs mer om loppet och tätstriden här.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson 

Både funktionärer och deltagare vittnade om en härlig stämning i spåren med allt från hjälpsamma och trevliga medcyklister till spontana vätskestationer & hurrarop från publik och boende i området.

Lidingöloppet MTB 2016Foto: Peter Holgersson 

Det var många som körde tillsammans i team, både som kompisgäng, tillsammans med kollegor eller med sitt elit-team. På plats fanns bland annat Team MTB Täby, Cykloteket Racing Team, Team Scott Skoda, Team Rönneberga och Team Ormsalva. Flera av dem gick att besöka på tävlingsområdet både innan och efter loppet.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson 

Under loppet fotograferades alla deltagare av våra andra duktiga fotografer, Peter Holgersson och David Elmfeldt. De bilderna kan du se här. Om du har bilder och/eller filmer från loppet som du vill dela med dig av tar vi tacksamt emot det via mail till press@lidingoloppet.se.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson 

Att klara sig igenom Lidingöloppet MTB är en tuff utmaning för alla cyklister och vi hoppas att alla ni som genomfört loppet känner er stolta med prestationen! Det är många korta backar som avslutas med kurvor vilket ger liten möjlighet till vila mellan pulshöjningarna.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson 

Direkt efter målgång fick alla cyklister ta emot en välförtjänt specialdesignad medalj och en fullmatad goodiebag innan de tog emot kramar från anhöriga. Läs mer om medaljen här.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: David Elmfeldt 

Som deltagare i Lidingöloppet MTB ingår många olika servicefunktioner i startavgiften. Efter målgång kan du få cykeln tvättad vid den bevakade cykelparkeringen medan du tar en dusch och badar bastu innan du äter en god måltid. I år bjöds det på en varm kycklinggryta med bröd och Ramlösa. Du kan läsa mer om allt som ingår här >>

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Lidingöloppet 

Knatte MTB arrangerades på ”Kids Zone” kl. 11-15, banan var en trixig hinderbana för alla barn. Alla deltagare fick en välförtjänt medalj, ett armband från Barncancerfonden och juice vid målgång. Via samarbetet med Team Rynkeby Täby skänktes hela deltagaravgiften på 20 kr oavkortat till Barncancerfonden.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Lidingöloppet 

När klockan närmade sig 18:00 var det dags att ta emot sista cyklisten och tacka för den här gången. Lidingöloppet MTB är så tacksamma för alla som bidrog på något sätt till den här underbara dagen: TACK alla deltagare, funktionärer, samarbetspartner, Lidingöbor och publik!
Välkomna tillbaka till Lidingöloppet MTB nästa år, anmälan öppnar den 12 maj.

Lidingöloppet MTB 2016
Foto: Peter Holgersson

Missa inte att svara på enkäten vi snart skickar ut! Tillsammans skapar vi framtiden för detta lopp.

 

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons