Lyckad MTB-träningshelg

Den 10-11 oktober arrangerades en MTB-träningshelg av Lidingöloppet MTB och Rönneberga. Helgen bjöd på strålande sol och mycket cykelkärlek med närmare 40 deltagare.

Dagarna var fullmatade med allt från skogskörning, mek-kurs, teknikpass, experttips kring vinterträning och skadeförebyggande, intervaller i slalombacke, fantastisk mat, tävlingar, vurpor, träningsvärk, spa och många nya cykel-bekantskaper.

Nedan följer lite bilder och texter från helgen, men här kan ni se alla bilder via flickr >>

På lördagsmorgonen drog lägret igång och de laddade MTB-cyklister samlades, tillsammans med instruktörerna Jessica Clarén och Jaime Paloe, utanför Rönneberga för det första passet på cykeln.

Dagen inleddes med ett knepigt teknikpass om hur man genom enkla grundövningar kan bli mer trygg och säker på cykeln för att därmed bli en bättre MTB-cyklist i skogen.  

Det var hög koncentration som krävdes när både balans, kurvteknik och fartkänsla testades. Det ledde till mycket ny kunskap men också en hel del vurpor och massor med skratt!

Efter passet fick deltagarna en rejäl fika i solen samtidigt som Jamie hade en ordentlig genomgång av mek-kunskaperna och hur man ska ta hand om cykeln på bästa sätt.

Eftermiddagen spenderades med ett antal timmar i skogen, bland annat på den nya MTB-leden på Elfvik (som invigdes i augusti i år: http://lidingosidan.se/sport/ny-mtb-led-invigd ).

På kvällen fick vi njuta i spa- och rekreationsavdelningen innan det serverades en helt fantastisk måltid i Rönnebergas restaurang. Men deltagarna fick inte vila efter det, utan nu var det dags för en av helgens stora höjdpunkter – mörkerkörning!

Det var test av flera olika lampor från SILVA, vilket gav en otroligt mäktig upplevelse när drygt 20 cyklister och närmare 30 lampor stack iväg in i skogen i totalt beckmörker.

På söndagsmorgonen fick vi besök av Tobias Ydén från Access rehab som föreläste om hur man kan förebygga skador. Därefter fick alla deltagare testa på ”redcord” som är ett perfekt träningsredskap för funktionell styrketräning för cyklister.

Förmiddagspasset på söndagen bjöd på tuffa backintervaller i Ekholmsnäs slalombacke där deltagarna fick testa olika tekniker för att cykla uppför och även köra ”dueller” mot varandra.

Helgen avslutades efter lunch med en tävling på MTB-leden där alla fick tävla mot sin egen ”idealtid”. Det var fullt jubel och många glada men trötta cyklister som tog sig över mållinjen!

Vi vill tacka alla härliga deltagare som bjöd på sig själva, kom med feedback, hejade på varandra, vågade testa nya saker och kämpade till sista svettdroppen. Vi vill också rikta ett stort tack till helgens fantastiska instruktörer som bidrog till den här roliga, lärorika och minnesvärda cykelhelgen.

Rönneberga har återigen bevisat att det är en anläggning som gjord för fysisk aktivitet. Med ett sådant varmt välkomnande och trevligt bemötande är det nästan svårt att få folk att checka ut. Vi ser redan fram emot nästa läger!

 

 

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons