Lyckad MTB-träningshelg

I helgen, den 24-26 april, var det full fart ute på Rönneberga. Där hölls nämligen det sista förberedande lägret inför Lidingöloppet MTB den 2 maj.

Under helgen kunde de drygt 20 deltagande cyklisterna hämta inspiration och få den perfekta uppladdningen inför loppet. Det bjöds på allt från mek-kurs, finslipning av tekniken, experttips kring förberedelser före, under & efter ett lopp, intervaller i slalombacke, fantastisk mat, spa och många nya cykel-bekantskaper.

För de deltagare som anlände redan på fredagen väntade en ordentlig genomgång av mek-kunskaperna tillsammans med Jaime Paloe från Specialized. Han visade hur man ska ta hand om cykeln efter varje pass, lärde oss att byta slang och tipsade om allt möjligt som alla kan göra för att ta hand om sin cykel på bästa sätt. MTB-fantasten och TV-profilen Johnnie Krigström fanns på plats och delade med sig av sina erfarenheter från punkteringar och annat.    

På lördagsmorgonen drog lägret igång på allvar när ett 20-tal laddade MTB-cyklister samlades utanför Rönneberga för det första passet på cykeln. Dagen inleddes med ett teknikpass där instruktören (hälsoentreprenören och elitcyklisten) Jessica Clarén lade fokus på hur man ska tackla de branta, korta backarna som karaktäriserar bansträckningen för Lidingöloppet MTB.  

Efter passet var det dags för Tobias Ydén från Access rehab, att föreläsa om hur man kan förebygga skador. Vilka är de vanligaste skadorna för cyklisterna? Varför uppstår dem? Hur undviks dem? Därefter fick alla deltagare testa på ”redcord” som är ett träningsredskap som är perfekt för funktionell styrketräning för cyklister.

Eftermiddagen bjöd på tuffa backintervaller i Ekholmsnäs slalombacke där forna proffscyklisten och förbundskaptenen Andreas Danielsson visade var skåpet skulle stå genom att cykla upp för hela backen. På kvällen serverades det (återigen) helt fantastisk mat i Rönnebergas restaurang med underbar utsikt och vi fick sällskap av (ännu) fler kända cykelälskande profiler när Martin Stenmarck, Lisa Nordén och Christian Grahn kom på besök.

Söndagen spenderade vi på banans mest omtalade del, nämligen på de tekniska partierna vid Bosön. Instruktörskåren fick idag förstärkning av elitcyklisten och förra årets segrare av Lidingöloppet MTB, Calle Friberg, som bjöd på många användbara tips inför loppet. Tillsammans med Jessica, Jaime, Johnnie och Andreas visade de upp både ”rätt” och ”fel” sätt att ta nedförs- och uppförsbackar och pratade mycket om spårval. Helgen avslutades efter lunch med lite tävlingar där alla fick tävla mot sin egen tid och de som ville fick testa att cykla både upp- och nedför en trappa.

Vi vill tacka alla härliga deltagare som bjöd på sig själva, kom med feedback, hejade på varandra, vågade testa nya saker och kämpade till sista droppen. Vi vill också rikta ett stort tack till helgens fantastiska instruktörer och alla andra som kom förbi och bidrog till en rolig, lärorik och minnesvärd cykelhelg. Rönneberga har verkligen bevisat att det är en anläggning som gjord för fysisk aktivitet. Med ett sådant varmt välkomnande och trevligt bemötande att det är svårt att få folk att checka ut och vi ser fram emot nästa läger redan nu. Men först – full fart mot tredje upplagan av Lidingöloppet MTB på lördag!

Se bilder från helgen på flickr här >>

Läs om lägret och se bilder på Jessica Claréns blogg >>

Även Calle Friberg, som är favorittippad till helgen, var på plats och tipsade om hur man kan ta sig an banan. Läs hans sammanfattning av lägret här >>

Foto: Jessica ClarénFoto: Lidingöloppet MTB


Foto: Lidingöloppet MTB


Foto: Lidingöloppet MTBFoto: Lidingöloppet MTB


Foto: Lidingöloppet MTB


Foto: Lidingöloppet MTB

Den 10-12 april genomfördes den första MTB-träningshelgen på Rönneberga och då tillsammans med Red Rabbit Racing. Det var en minst lika lyckad helg och lite trevlig läsning samt bilder från den helgen finns här och här!


Foto: Lidingöloppet MTB

 

 

 Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons