Möt våra cykelbloggare

Nu är våra nya cykelbloggare igång med uppladdningen inför Lidingöloppet MTB den 2 maj. Läs en intervju med bloggarna nedan

Tillsammans med Bicycling och Craft sökte vi efter två cykelbloggare som ville dela med sig av sin träning och uppladdning inför Lidingöloppet MTB den 2 maj. Nu har Malin Stang och Christofer Cedervall dragit igång sina nya bloggar på bicycling.se. Det verkar som att både revanschlust och höga förväntningar är två teman på vägen mot målet. Här följer en intervju med bloggarna av Jenny Sunding från Bicycling. 

Malin Stang

Varför vill du cykla Lidingöloppet MTB? 

För att jag är grymt revanschsugen efter förra årets lopp när jag "väggade" efter 4 mil och överlag var ganska oförberedd på att det skulle vara så mycket backar som det faktiskt var. 

Har du några målsättningar?

Mitt mål är framförallt att hålla mig frisk och skadefri under våren och ha krafter kvar hela loppet runt. Med det borde jag då slå förra årets tid och köra under 4 h. 

Hur är din form idag?

Efter en lång sjukperiod under 2013 har det senaste året varit fokuserat på att bygga upp kroppen igen. Allmänkonditionen är bättre än förra året men har på grund av flytt tappat den bonusträning cykelpendlingen har givit. Har kompenserat med löpning, spinning och längdskidor! 

Vad kan läsarna förvänta sig se i din blogg på bicycling.se?

I min blogg kommer jag dela med mig av allt ifrån tankar och planeringsupplägg inför loppet, träningspass där vissa är mer strukturerade än andra och funderingar på allt ifrån hur det ska gå att kombinera denna satsning och att köra vätternrundan till om jag ska lyckas få in cykelpendling nu när jag har 45 km till jobbet istället för mer bekväma 6 km.  

Hur lägger du upp träningen inför loppet 2 maj? 

Lugnare distanspass (ibland på racer), mer teknisk skogskörning som leder till naturliga intervaller och ska även försöka få in några pass med rena backintervaller. Kompletteras med en del skogslöpning, simning och mycket yoga (för att stärka coren och rörligheten). 

Här hittar du Malins blogg inför Lidingöloppet MTBChristofer Cedervall 

Varför vill du cykla Lidingöloppet MTB? 

Utökar min lista i år över MTB långlopp med Lidingöloppet MTB på rekommendationer från några kompisar, som cyklade loppet förra året. De motiverade mig med att det ska vara ett fint, välplanerat och kul lopp i en terräng som tydligen ska passa mig. Ska bli riktigt roligt att få starta långloppssäsongen i huvudstaden och på anrik löparmark när våren slår till som bäst samt att få göra det på min pappas födelsedag. 

Har du några målsättningar?

Den främsta målsättningen är att ha kul, men tävlingsmomentet lockar givetvis till en bra prestation, för mig själv. Då det är min premiärstart i Lidingöloppet MTB, så blir resultattiden min markör som ett mål som ska förbättras nästa gång. Och jag tänker göra det svårt för mig inför de framtida starterna. 

Hur är din form idag?

Formen är förvånansvärt bra för att vara så här tidigt på säsongen. Har tränat målinriktat hela vintern och är redo att komma till startlinjen för att testa mig både fysiskt och mentalt. 

Vad kan läsarna förvänta sig se i din blogg på bicycling.se?

För er som kommer följa bloggen kan förvänta er vardagsfunderingar och vardagsreflektioner om träning, motivation, cykelprylar, gemenskap och min glädje till 2-hjulingarnas fantastiska värld. Funderar och reflekterar rätt mycket, så var det landar får vi helt enkelt se.

Hur lägger du upp träningen inför loppet 2 maj? 

Fokuseringen på träningen inför loppet ligger i att ha kul och att trivas. Lyckas jag med det blir jag motiverad, vilket driver glädjen som pushar mig till att träna. För mig är effekten av en uppåtspiral viktig, det vill säga tankar som driver till positiva tankar som driver till resultat. Just nu befinner jag mig i en period där jag tränar att tåla mera mjölksyra - det kräver en stor mängd motivation och (positiv) mental inställning. Blandar friskt mellan spinning, MTB, landsvägscykling och styrketräning för att få en rolig variation. Givetvis står bergscykeln i främsta ledet för träningen och glädjen.

Här hittar du Christofers blogg inför Lidingöloppet MTB

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons