Lidingöloppet MTB utökar med nya klasser 2015

Under tävlingshelgen den 2-3 maj 2015 kommer två nya klasser att introduceras. Lidingöloppet MTB 23 km och Lilla Lidingöloppet MTB på 6 km.

 

Stockholms största mountainbikelopp, Lidingöloppet MTB, arrangeras för tredje gången den 2-3 maj 2015. Nu utökas evenemanget med nya klasser, ett motionslopp på 23 km på lördagen med tävlingsklasser för ungdomar samt Lilla MTB för barn mellan 6-10 år på söndagen. 

Lidingöloppet MTB 23 km är kortare och har lite färre tekniska partier än huvudklassen på 63 km. Loppet är till för de motionärer som vill prova på ett MTB-lopp för första gången eller som vill ha en mjukstart på MTB-säsongen. 23 km har även en tävlingsklass för ungdomar mellan 11-18 år. Läs mer här >> 

– Lidingöloppet MTB 23 km är det senaste i tillskottet i vår MTB-familj. Lika vacker och intensiv i sina slingrande stigar som sin storebror på 63 km men med lite färre tekniska partier. Vi har skapat en bana som har fart, backar, intensitet och samtidigt en fantastisk naturupplevelse, säger Jens Österström, tävlingsledare för Lidingöloppet MTB. 

Utöver det nya motionsloppet på 23 km introduceras även Lilla Lidingöloppet MTB för barn mellan 6-10 år. En tävlingsklass med en riktigt fartfylld bana på 6 km som går till största del på packade löpstigar med en viss del asfalt. Loppet sker söndagen den 3 maj med start och mål på Lidingövallen, vilket gör det lätt för familjemedlemmar att heja på. Läs mer här >> 

– Vi är glada att nu kunna erbjuda flera lopp som passar alla typer av motionärer. Nu kan även de cyklister som inte riktigt är redo för 63 km samt barn- och ungdomar delta i arrangemanget. 23 km-klassen är en bra inkörsport till långlopp. Att vi samtidigt öppnar upp för barn och ungdomar känns viktigt för de som vill ta med hela familjen till oss, säger Tomas Hoszek, VD för Lidingöloppet.

Anmälan till de nya loppen öppnar fredag 14/11 09.00 på hemsidan >>
Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons