Så var Lidingöloppet MTB 2015

Lördagen den 2 maj arrangerades Lidingöloppet MTB 2015. Läs mer om arrangemanget här.

Lidingöloppet MTB arrangeras den första helgen i maj varje år, på Lidingö utanför Stockholm. I år var det dags för den tredje upplagan av loppet och de drygt 1900 anmälda deltagarna var taggade att komma iväg ut på banan och påbörja sina utmaningar. Dagen bjöd kanske inte på det finaste vädret då regnskurarna avlöste varandra, men med några solglimtar och mycket cykelglädje var stämningen ändå positivt laddad!


Foto: David Elmfeldt

Tidigt på morgonen var det dags för premiären av Lilla Lidingöloppet MTB. De drygt 100 entusiastiska barnen drog iväg på en 3,5 km MTB-bana med tävlingsklasser för alla mellan 6-11 år. Läs mer om loppet här och se resultaten här.


Foto: Peter Holgersson


Foto: Peter Holgersson

En annan nyhet för året var Lidingöloppet MTB 23 km där det fanns klasser för både tävlande cykelungdomar och motionärer i alla åldrar. Totalt hade 350 cyklister samlats för att ta sig an den nya bansträckningen på Norra Lidingö. Läs mer om loppet här och se resultaten här.


Foto:Peter Holgersson


Foto:Peter Holgersson

Den tredje upplagan av Lidingöloppet MTBs huvudklass på 63 km startade kl. 12,00 och totalt hade 1500 cyklister anmält sig till året lopp. Först ut var de drygt 300 tävlande cyklisterna. Det var bäddat för en jämn och spännande match i täten med ett profilstarkt startfält där stora delar av eliten var samlad. Läs mer om loppet och tätstriden här.


Foto:Peter Holgersson


Foto:Peter Holgersson

Både funktionärer och deltagare vittnade om en härlig stämning i spåren med allt från hjälpsamma och trevliga medcyklister, fullmatade langningstationer, spontana vätskestationer & hurrarop från publik och boende i området. Trots regnet var banan i mycket fint skick och det var många deltagare som slog sina personliga rekord från tidigare år och lyckliga kunde spurta in i mål. Se resultat här.


Foto: Lidingöloppet MTB


Foto: Lidingöloppet MTB

Lidingöloppet MTB 2015 hade inte bara kända svenska elitåkare på plats utan även andra kända svenska profiler. Bland annat var TV-profilen Mattias Särnholm på plats och cyklade. Dock kunde han inte hota sin tid från 2014 då han hade varit förkyld veckan inna loppet 2015. Även den gamla skrinanren Tomas Gustafsson var på plats under dagen och cyklade in på starka tiden 2:38:02.  En annan som var på plats var Carina hammarstrand som gör alla lopp och distanser i En Svensk Klassiker. Bara under Vasaloppsveckan gör hon 40 mil på skidor. Carina hade en trevlig dag i sadeln och var jättenöjd med hur loppet hade gått.  


Foto: Lidingöloppet MTB

Det var många som körde tillsammans i team, både som kompisgäng, tillsammans med kollegor eller med sitt elit-team. På plats fanns bland annat Team Täby MTB, Cykloteket Racing Team, Team Scott Skoda, SCS Racingteam CK, Team Rönneberga, Sherides, Rudy Project och Team Ormsalva. Flera av dem gick att besöka på tävlingsområdet både innan och efter loppet.


Foto:Peter Holgersson

Foto:Peter Holgersson

Under loppet fotograferades alla deltagare av Marathon Photos och här kan ni se och beställa era bilder. På plats fanns även våra andra duktiga fotografer som Peter Holgersson och David Elmfeldt. De bilderna kan du se här. Om du har bilder och/eller filmer från loppet som du vill dela med dig av tar vi tacksamt emot det via mail till press@lidingoloppet.se.

Innan och efter loppet kunde alla som var på plats besöka mässtältet som fanns på Lidingövallen. Här erbjöd Tvåhjulsmästarna både cykelservice och anordnade en cykelbutik och tillsammans med några av våra andra partners och sålde produkter till bra priser. 


Foto: Peter Holgersson

Knatte MTB arrangerades precis vid målgången, på ”Kids Zone” kl. 11-15 och var en trixig hinderbana för alla barn. Som deltagare fick man nummerlapp, en välförtjänt medalj och en juice vid målgång. Via ett samarbete med Team Rynkeby Täby skänktes hela deltagaravgiften på 20 kr oavkortat till Barncancerfonden. Härligt att se så mycket cykel-glädje bland barnen och att vi tillsammans kunde samla in pengar till Barncancerfondens viktiga arbete. Tack för det!


Foto: David Elmfeldt

Direkt efter målgång fick alla cyklister ta emot en välförtjänt specialdesignad medalj och en fullmatad goodiebag innan de tog emot kramar från anhöriga. Läs mer om medaljen här och goodiebagen här.

Som deltagare i Lidingöloppet MTB ingår många olika servicefunktioner i startavgiften. Efter målgång kan du få cykeln tvättad vid den bevakade cykelparkeringen medan du tar en dusch och badar bastu innan du äter en god måltid. I år bjöds det på en varm kycklinggryta med bröd och en Ramlösa. Du kan läsa mer om allt som ingår här >>

För de som kom i mål med kramp eller andra känningar i kroppen fanns möjlighet att få hjälp med kort massage eller liknande av Access Rehab. Missa inte heller möjligheten att boka in den kostnadsfria naprapat- eller massagebehandlingen som ingår i startavgiften på någon av Access Rehabs kliniker.

Lidingöloppet MTB vill vi göra så liten miljöpåverkan som möjligt och vill se till att så många som möjligt tar med sig sitt skräp hela vägen till mål. Som en extra belöning för de som gjorde det skapade vi en miljötävling, där de som märkte och slängde sitt medhavda skräp i en låda märkt med ”Miljötävling” efter målgång tävlade om fina priser. Tack till alla som ställde upp! Läs mer här.

När klockan närmade sig 18:00 var det dags att ta emot sista cyklisten och tacka för den här gången. Lidingöloppet MTB är så tacksamma för alla som bidrog på något sätt till den här underbara dagen: TACK alla deltagare, funktionärer, samarbetspartner, Lidingöbor och publik! Välkomna tillbaka till Lidingöloppet MTB nästa år, anmälan öppnar inom kort.

Missa inte att svara på enkäten vi skickat ut! Tillsammans skapar vi framtiden för detta lopp.


Foto: Peter Holgersson

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons