Information om Lidingöloppet MTB

Här hittar du all tävlingsfakta kring loppet, som hur många tekniska zoner det finns, vilka klasser är det och vad som gäller med tävlingslicens. I menyn till vänster hittar du med matnyttigt för dig som är anmäld till Lidingöloppet MTB 2017.

Anmälan
Anmälan sker via vår hemsida www.lidingoloppetmtb.se under fliken anmälan. Ordinarie anmälan stänger 25:e april för  63 km samt 23 km, för Lilla Lidingöloppet MTB stänger anmälan 23:e april. Därefter finns efteranmälan till ett högre pris i mån av plats. Se hemsidan för mer information. 

Anmälningsavgift
Du sparar pengar genom at anmäla dig tidigt till de olika loppen.Gå in här för att se vilka avgifter som gäller.

Efteranmälan
I den mån att det finns startplatser kvar så kommer det att finnas möjlighet att köpa dessa vid mässan på Lidingövallen i tältet för direktanmälan.

Antalet deltagare
2016 så var det totala antalet deltagare 2500.

Klasser

Tävlingsklass (engångslicens krävs i sportklassen övriga årslicens)
Herrar

Herrar Elit födda -01 eller tidigare
Herrar Sport födda -01 eller tidigare

Damer
Damer Elitfödda -01 eller tidigare
Damer Sport födda -01 eller tidigare

Motionsklasser
Herrar födda -01 eller tidigare
Damer födda -01 eller tidigare

Licens
Deltagare i sportklassen har krav på att ha minst endagslicens och föreningstillhörighet, för övriga tävlingsklasser gäller årslicens samt föreningstillhörighet. Engångslicens och föreningstillhörighet kan köpas via arrangörsklubben IFK Lidingö Friidrott.
Motionsklass har inget krav på licens eller föreningstillhörighet.

Banan
Den 6,3 mil långa banan är helt och hållet på Lidingö.
Läs detaljerad beskrivning av banan här »

Boende och logi
Vi hänvisar även till kursgårdar och hotell på Lidingö och Stockholm. Mer info kommer på sidan Boende » 

Cykel
I tävlingsklassen så är endast mountainbike i utformning enligt Svenska Cykelförbundet tillåtna, i motionsklassen så går det dock bra att ställa upp med en cykelcross.

Försäkringar för deltagare
Du är försäkrad när du ställer upp som tävlande eller som motionär om du tecknar startklar alternativt startklar+. Vill du veta mer:
www.startklar.nu

Regler
För tävling gäller Svenska Cykelförbundets tävlingsregler TR 1, TR 4, TR 12
För motion gäller Svenska Cykelförbundets regler för motionslopp
Båda klasser följer även trafikreglerna.

Seedning
Seedning baseras på resultat i långloppscupen, tidigare års Lidingöloppet MTB samt cykelvasan.

Start
Start sker vid Lidingövallen i startgrupper om 250 cyklister med 5 minuters intervall (10 minuter mellan motion och tävlingsklass), första start sker klockan 12.00 den 6:e maj. 1:a och 2:a startgrupp startar genom masterstart efter bil.

Byte av deltagare/Namnändring

Får du förhinder och inte kan delta i loppet så kan du överlåta din startplats till en person. Detta görs senast 23 april via mail till info@lidingoloppet.se till en kostnad av 100 kr, eller på plats på tävlingsdagen för 300 kr. Du kan ladda ner och fylla i en blankett i förväg här

Träning
Vi uppmuntrar inte till träning på vårat egna spår då det är så pass mycket fotgängare i området, vi är därför väldigt restriktiva med karta över banan. Underlaget gör det dock möjligt att träna på vilket löparspår som helst.

Vad ingår i loppet?
Läs mer om vad du som cyklist får uppleva före, under och efter loppet här >>

Mässa/Nummerlappsutdelning

En cykebutik med utställare och försäljning arrangeras av Team Sportia på Lidingövallen i samband med nummerlappsutdelningen. Egna cyklar får ej tas med in utan lämnas med fördel in i cykelparkeringen.
Öppettider för mässan samt nummerlappsutdelningen är:

Fredagen den 5:e maj 14:00 – 18:00
Lördagen den 6:e maj  07:00 – 18:00
Söndagen den 7:e maj 07:00 – 14:00 

Återbetalning
Genom att köpa försäkringen STARTKLAR kan du få tillbaka hela avgiften om du skulle vara sjuk eller skadad vid tidpunkten för loppet. Försäkringen gäller alla Svenska motionslopp. Mer info finns på www.startklar.nu

Lidingöloppet återbetalar inga anmälningsavgifter utan anmälan är bindande. Har du köpt en Startklar-försäkring och vill utnyttja den så vänder du dig till Folksam. Om arrangemanget blir inställt p.g.a. extraordinära händelser så förbehåller sig Lidingöloppet rätten att behålla 75 % av avgiften.

Upplysningar
E-post: info@lidingoloppet.se
Tävlingsledare: Jens Österström

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons