Lidingöloppet MTB 23 km

Lidingöloppet MTB 23 km är ett lopp som arrangeras för 3:e gånden den 6 maj 2017.

Lika vacker och intensiv i sina slingrande stigar som sin storebror på 63 km. Som ett uppstartslopp för den mer moderata och ovana motionären är detta helt perfekt, vi har skapat en bana som har fart, backar, intensitet och en fantastisk naturupplevelse.

Anmälan

Anmälan sker under fliken anmälan från den 12 maj 2016, klicka här.

Direktanmälan på tävlingsdagen den 6 maj 2017
I den mån att det finns startplatser kvar så kommer det att finnas möjlighet att köpa dessa vid mässan på Lidingövallen i tältet för direktanmälan.

Antalet deltagare
Det totala antalet deltagare är begränsat till 1000 deltagare.

Klasser
Motionsklass
Herrar

Herrar Motion födda -06 eller tidigare
Damer
Damer Motion födda -06 eller tidigareLidingöloppet MTB 23km Tävling Ungdom
En tävlingsklass för cyklister mellan 11-18 år

Tävling Pojkar& Flickor
11-12 år (födda 06/05)
13-14 år (födda 04/03)
15-16 år (födda 02/01)
17-18 år (födda 00/99)


Licens
Deltagare i Ungdomsklassen har krav på att ha minst endagslicens och föreningstillhörighet, för övriga tävlingsklasser gäller årslicens samt föreningstillhörighet. Engångslicens och föreningstillhörighet kan köpas via arrangörsklubben IFK Lidingö Friidrott.
Motionsklass har inget krav på licens eller föreningstillhörighet.

Banan
Den 23 km långa banan går över norra Lidingö.
Läs detaljerad beskrivning av banan här »

Boende och logi
Vi hänvisar även till kursgårdar och hotell på Lidingö och Stockholm. Mer info finns på sidan Boende »

Cykel
I tävlingsklassen så är endast mountainbike i utformning enligt Svenska Cykelförbundet tillåtna, i motionsklassen så går det dock bra att ställa upp med en cykelcross.

Seedning
Ingen seedning sker för Lidingöloppet MTB 23 km

Start
Start sker vid Lidingövallen i startgrupper om 250 cyklister med 5 minuters intervall (10 minuter mellan motion och tävlingsklass).

Anmälningsavgifter
Se Avgifter här *

* För deltagare som är under 18 år (födda 1999 eller senare) är startavgiften alltid 195 kr. För att erhålla rabatten i motionsklassen ska kampanjkoden "Under18" användas.

Vad ingår i loppet?
Alla deltagare får medalj, måltid och dryck efter målgång. Utöver det finns 2 vätskekontroller längs banan, servicemöjligheter före och efter loppet samt bevakad cykelparkering m.m. 

Mässa
En cykebutik med utställare och försäljning arrangeras på Lidingövallen i samband med nummerlappsutdelningen. Egna cyklar får ej tas med in utan lämnas med fördel in i cykelparkeringen. 

Träning
Vi uppmuntrar inte till träning på vårat egna spår då det är så pass mycket fotgängare i området, vi är därför väldigt restriktiva med karta över banan. Underlaget gör det dock möjligt att träna på vilket löparspår som helst. Trivselregler >>

Återbetalning
Genom att köpa avbeställningsförsäkringen Startklar eller Startklar Plus kan du få tillbaka hela avgiften om du skulle bli sjuk eller skadad vid tidpunkten för loppet. Försäkringen gäller alla Svenska motionslopp. Mer info finns på www.startklar.nu

Lidingöloppet återbetalar inga anmälningsavgifter utan anmälan är bindande. Har du köpt en Startklar-försäkring och vill utnyttja den så vänder du dig till Folksam. Om arrangemanget blir inställt p.g.a. extraordinära händelser så förbehåller sig Lidingöloppet rätten att behålla 75 % av avgiften.

Kolla i din Hemförsäkring/Olycksfallsförsäkring vad du har för grundskydd.


Upplysningar
E-post: info@lidingoloppet.se
Tävlingsledare: Jens Österström

Startavgifter

Se Avgifter här

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons