Lidingöloppet MTB 63 km

Lidingöloppet MTB är en 63 km lång fartfylld, tuff, kuperad och vacker upplevelse i skärgårdsnära natur.

Anmälan
Anmälan sker via vår hemsida under fliken anmälan från den 12 maj 2016

Anmälningsavgift
Se alla avgifter här.

Direktanmälan på loppdagen den 6 maj 2017
I den mån att det finns startplatser kvar så kommer det att finnas möjlighet att köpa dessa vid mässan på Lidingövallen i tältet för direktanmälan.

Nummerlappsutdelning
Chip, nummerlapp (för ryggen) samt nummerskylt (för cykel) hämtas ut i Nummerlappsutdelningen som ligger i vårt mässtält på Lidingövallen.

Start
Start sker vid Lidingövallen i startgrupper om 250 cyklister med 5 minuters intervall (10 minuter mellan motion och tävlingsklass), första start sker preliminärt kl 12:00. 1:a, 2:a och 3:e startgrupp startar genom masterstart efter bil.

Vad ingår i loppet?
Läs mer om vad du som cyklist får uppleva före, under och efter loppet här >>

Klasser 

Tävlingsklass (engångslicens krävs i sportklassen övriga årslicens)
Herrar

Herrar Elit födda -01 eller tidigare
Herrar Sport födda -01 eller tidigare

Damer
Damer Elitfödda -01 eller tidigare
Damer Sport födda -01 eller tidigare

Motionsklasser
Herrar födda -01 eller tidigare
Damer födda -01 eller tidigare

Licens
Deltagare i sportklassen har krav på att ha minst endagslicens och föreningstillhörighet, för övriga tävlingsklasser gäller årslicens samt föreningstillhörighet. Engångslicens och föreningstillhörighet kan köpas via arrangörsklubben IFK Lidingö Friidrott.
Motionsklass har inget krav på licens eller föreningstillhörighet.

Banan
Den 6,3 mil långa banan är helt och hållet på Lidingö.
Läs detaljerad beskrivning av banan här »

Boende och logi
Gratis boende på hårt underlag kommer finnas på Vittra skola på Lidingö.  Anmälan om frukostintresse sker på plats. Rummet skall vara tömt innan din start. Vi hänvisar även till kursgårdar och hotell på Lidingö och Stockholm. Mer info finns på sidan Boende »

Cykel
I tävlingsklassen så är endast mountainbike i utformning enligt Svenska Cykelförbundet tillåtna, i motionsklassen så går det dock bra att ställa upp med en cykelcross.

Seedning
Seedning baseras på resultat i långloppscupen samt cykelvasan och tidigare resultat i Lidingöloppet MTB

Mässa
En cykebutik med utställare och försäljning arrangeras av Team Sportia på Lidingövallen i samband med nummerlappsutdelningen. Egna cyklar får ej tas med in utan lämnas med fördel in i cykelparkeringen.

Antalet deltagare
Det totala antalet deltagare är 2500 deltagare.

Träning
Vi uppmuntrar inte till träning på vårat egna spår då det är så pass mycket fotgängare i området, vi är därför väldigt restriktiva med karta över banan. Underlaget gör det dock möjligt att träna på vilket löparspår som helst. Trivselregler >>

Återbetalning
Genom att köpa avbeställningsförsäkringen Startklar eller Startklar Plus kan du få tillbaka hela avgiften om du skulle bli sjuk eller skadad vid tidpunkten för loppet. Försäkringen gäller alla Svenska motionslopp. Mer info finns på www.startklar.nu

Lidingöloppet återbetalar inga anmälningsavgifter utan anmälan är bindande. Har du köpt en Startklar-försäkring och vill utnyttja den så vänder du dig till Folksam. Om arrangemanget blir inställt p.g.a. extraordinära händelser så förbehåller sig Lidingöloppet rätten att behålla 75 % av avgiften.

Kolla i din Hemförsäkring/Olycksfallsförsäkring vad du har för grundskydd.

Upplysningar
E-post: info@lidingoloppet.se
Tävlingsledare: Jens Österström

 

Startavgifter

Se Avgifter här

Sponsorlogo
Bloggare
BilderoFilmer

Annons