MTB-cyklisten Calle Friberg springer

En av Sveriges bästa MTB-cyklister Calle Friberg springer TCS Lidingöloppet 15 i helgen. Vi har kollat läget med honom och hur Jenny Rissveds OS-guld kan hjälpa svensk MTB-cykling.

Varför springer du TCS Lidingöloppet 15?  

För mig är det en kul utmaning nu när mtb-säsongen är över. Jag springer lite grann lite då och då och gillar att springa i skogen, problemet är att löpbenen inte riktigt matchar mina cykellungor riktigt

Vilka målsättningar har du?

Nu har jag fått lite problem med vaderna sista veckan och vet inte hur det kommer att funka. Men annars var målet att slå min tid för ett par år sedan. 57 min någonting...

Hur tror du Jenny Rissveds guld påverkar svensk MTB?

Det är verkligen skitkul för svensk mtb och alldeles säkert ett lyft på flera plan. MTB får nu garanterat större plats i riksmedia och gemene förstår vad det är för något. Jag hoppas att förbundet och klubbarna utnyttjar läget och skapar bättre förutsättningar för kommande stjärnor. På motionssidan kan det också bli ett lyft och större intresse tror jag.

Hur ser din kommande MTB-satsning ut?

Jag håller på att planera för fullt så det är inte riktigt klart än. Förutom att jag troligtvis ska göra ett försöka att vinna Lidingöloppet MTB igen :)