Statusrapport från en löpare

På lördag den 24/9 är det dags. För 52:a gången anordnas 30 km löpning på Lidingö. Just nu finns massor av nervösa och spända deltagare. Vi har pratat med en av dem, nämligen fotografen och entreprenören Bingo Rimér

Bingo har under 2016 tagit sig an En Svensk Klassiker.  Han har under året verkligen fastnat för träning. Framförallt för cykling och nu Swim-Run.  Inför Vasaloppet tränade han med och fick hjälp av Calle Halfvarsson. När det vankades Vätternrundan sågs Bingo frekvent ute på Lidingö på sin cykel där han fick hjälp av duktiga och erfarna ledare från Fredrikshofs CK.  Inför Vansbrosimningen tog Bingo hjälp av Jonas Colting och Emma Igelström (som själv springer TCS Lidingöloppet 30). Bingo har hela tiden haft som mål att genomföra varje gren snabbare än Måns Zelmerlöw och just nu står det 2-1 till Bingo inför den sista delen på Lidingö. 

Vi pratade en sväng med Bingo för att se hur känslan varit. Samtalet ägde rum dagen efter ett tempopass sprungits på sista milen:

- Det var en riktig väckarklocka att springa tillsammans med min kompis Magnus.  När man tränar själv är det stor glädje i det och man känner sig stark. När det sedan blir löpning med andra känns det att det krävs mycket för att klara av TCS Lidingöloppet.  Det är samtidigt väldigt positivt att träna med andra då man får tänja på sina gränser. Det ger stor motivation och är väldigt taggande att springa med andra och som i det här fallet Magnus.

Hur har det set ut med tidigare löpning?

- Jag sprang ett fjällopp över tre fjäll och det kändes väldigt bra eftersom det var kuperat, men Lidingö har en helt annan terräng. På Lidingö kan man springa på hela tiden och inte skylla på att backarna är frö branta för att springa i. Att springa TCS Lidingöloppet ska bli väldigt kul då det är en folkfest och framförallt vacker natur.

Vilken är målsättningen 2016?

- Tanken är att genomföra loppet efter bästa förmåga med en tid ner mot 2h30m. men kommer jag under 3 timmar är jag också nöjd. Det är sista anhalten i En Svensk Klassiker så det är viktigt att slutföra den och att slå Måns i den här grenen också.

Hur ser det ut med vidare tävlingar och satsningar?

- 2017 är det superklassikern som gäller (dvs. En Svensk Klassiker på under 20h red.anm). Då har jag känt på alla grenar och vet hur kroppen reagerar och vad jag kan göra bättre eller ändra på.  Det ska bli väldigt kul att få uppleva det mytomspunna TCS Lidingöloppet som sista del i klassikern.

Vad är så speciellt med TCS Lidingöloppet?

- Loppet är en riktigt naturupplevese, kuperat en utmaning och ett etablerat varumärke.  TCS Lidingöloppet har alltid varit mer intressant för mig än ett marathon.

Vi tackar Bingo för orden och önskar honom stort lycka till. Följ hans resa via hans instagramsida @bingorimer