Första momentet avklarat i Arbetsplatsklassikern

Arbetsplatsklassikern är en del av En Svensk Klassiker och riktar sig till alla arbetsplatser. Deltagarna tar sträckorna från tävlingsmomenten i klassikern och placerar dem i sitt lokala spår.

När Vasaloppet avslutades den 4 mars så avslutades även tävlingsmomentet skidor i Arbetsplatsklassikern. Deltagandearbetsplatser i Sverige hade då tävlat mot varandra genom att medarbetarna åkt nio mil skidor under sex veckor. Snabbaste arbetsplats var Motala Polisen. Nu laddar deltagande företag för nästa moment som är cykel 30 mil på sex veckor.

Motala Polisens deltagare avverkade de nio milen snabbast. Tätt efter kom Knut Olssons Fastighetsbolag och Sodexo.

- Arbetsplatsklassikern är ett fantastiskt bra koncept för att komma i gång med träningen, säger Karin Hallin på Motala Polisen. Det är en utmaning att hinna avverka nio mil på sex veckor men otroligt kul och sporrande. Ska tillägga att det även gått bra att promenera med stavar eller gå på cross-trainer förutom att åka längdskidor.Karin Hallin från Motala polisen I träningsdagboken ser vi hur vi själva och andra deltagande team ligger till. Under skidmomentet såg jag var jag var på Vasaloppsspåret i förhållande till andra tävlande, berättar hon vidare.

- Nu laddar vi inför nästa tävlingsmoment som är cykel och startar 4 Maj då vi ska avverka 30 mil på cykel under sex veckor. Vi rekommenderar andra företag att gå med i Arbetsplatsklassikern.

- Ett bra sätta att göra något kul tillsammans samtidigt som vi tränar och mår bättre. Och klart vi ska vinna även cykelmomentet säger Karin Hallin med ett leende.


Arbetsplatsklassikern är en del av En Svensk Klassiker och riktar sig till alla arbetsplatser i Sverige. Man tar sträckorna från tävlingsmomenten i klassikern och placerar dem i ditt lokala spår, i ditt badhus och på dina vägar. Läs mer på arbetsplatsklassikern.se och gilla sidan på facebook.com/Arbetsplatsklassikern.

Gå med i Sveriges största folkrörelse du också!

www.arbetsplatsklassikern.se

www.facebook.com/Arbetsplatsklassikern

 

Arbetsplatsklassikern