Problem med tidtagningen

Lidingöloppet har fått tydliga signaler från löpare att det inte fått sina sluttider under årets Lidingölopp. Vi har undersökt vad som har hänt.

Vår tidtagningspartner Neptron har utrett problemet med chip. De löpare som tyvärr drabbats av problem med tidtagningen är endast löpare i lördagens lopp. Det rör sig om ca 3%. Neptron ska undersöka med sin leverantör av chip vad som har hänt med denna omgång av chip. Resultaten har uppdaterats i natt och arbetet är intensivt med att få in allas resultat så snabbt det bara går. Ca 3000 resultat har hunnits gå igenom och dubbelkollats och arbetet med resten av lördagens löpare beräknas bli klart inom de närmaste dagarna. Alla löpare har filmats i mål och det finns dessutom målfoton.

Vi har tidigare använt och testkört systemet med engångschip i två av våra lopp utan några som helst problem. Hanteringen av chipen skulle vara enklare för både löpare och arrangör och dessutom så skulle systemet vara mera exakt än tidigare system.

Lidingöloppet ber så mycket om ursäkt för besvär i samband med resultatrapporteringen och kommer att hålla alla informerade via hemsidan. 


Saknar du resultat?

Hittar du inte ditt resultat, under fliken "Resultat", så avvakta ett par dagar och kolla på hemsidan igen senare. Vi uppdaterar ständigt med ny information. Alla resultat är preliminära i två veckor (tio arbetsdagar).

Saknar du ditt resultat kan du maila in till resultat@lidingoloppet.se. Vi tar hand om alla frågor i den ordning de kommer in.Vi hinner dock inte personligen svara alla mail.

Vänligen maila oss följande;
Startnummer
Klass
Namn
Personnummer
Klädsel (ex. svarta shorts, neongul t-shirt)
Hårfärg/längd (ex. om tofs)
Ungefärligt resultat

Allas målgångar filmas samt att vi tar målbilder så det finns en exakt sluttid.

Alla som startade i sin startgrupp kommer få en korrekt sluttid. Startade du i en senare startgrupp är det automatiskt tidspåslag med 10 min per startgrupp. De enstaka som startat i för tidig startgrupp diskvalificeras, denna infomration finns i nyhetsbrev, PM-mail, Startbevis och hemsidan.