Anna Silvander årets Kranskulla

Nu är det klart! Medeldistansaren Anna Silvander får det fina uppdraget att vara kranskulla vid Lidingölopp i höst.

- Är det sant!? Å vad roligt! Fantastiskt! Vilket hedersuppdrag, är de spontana reaktionerna från Anna då hon får beskedet att hon utsetts till årets Lidingöloppskranskulla.

Anna är en fin representant för IFK Lidingö Friidrott, och en mycket god förebild för klubbens medlemmar, både aktiva och ledare. Anna syns ofta på IFK´s träningsanläggningar och tar sig gärna tid för att hälsa på yngre medlemmar, alltid med ett leende på läpparna. Anna medverkar också aktivt vid olika uppdrag för klubben. Här om veckan var det många som fick goda råd av Anna när en Klubbkväll på Intersport.

Anna känner väl till Lidingöloppsspåren, där hon tränar året runt. ”I min plan för året ingår att jag ska springa Lidingö Tjejlopp över 10 km, som går av stapeln på Lidingöloppssöndagen” berättar Anna. ”Vi får väl se om det går att förena med mitt kranskullauppdrag” fortsätter hon. ”Jag hoppas verkligen det för jag älskar att springa under Lidingöloppshelgen. Det är en fantastisk stämning och löparglädje ute i spåren”.

Anna har ett fantastiskt friidrottsår bakom sig med bland annat tre SM-guld, sjunde plats på Inomhus-EM och femte plats på Inomhus-Junior-EM. För detta utsågs hon till Årets Hane i IFK Lidingö Friidrott, vilket är priset för årets bästa kvinnliga idrottsprestation.

​- Lidingöloppet hänger med i utvecklingen men håller samtidigt fast vid starka traditioner som ett av Sveriges klassiska idrottsarrangemang. Hedersuppdraget som kranskulla har hängt med sedan årtionden och skall också fortsättningsvis vara en plattform för att uppmärksamma duktiga och genuina företrädare för vårt arrangemang. Valet av Anna Silvander som ambassadör är klockrent och vi önskar henne lycka till i uppdraget, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare för Lidingöloppet. 

Att hälsa vinnaren välkommen till mål och lägga segerkransen runt halsen är kranskullans uppgift och i Lidingöloppet är det en tradition sedan 1968. Kranskullan bär sedan 1997 Lidingödräkten och har en omfattande uppgift under Lidingöloppshelgen då hela 19 vinnare ska lagerkransas. Kranskullan utses av arrangörsföreningarna, IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott, där man turas om att utse vartannat år.

​Läs mer om historiken kring Lidingöloppets Kranskulla ​här.

Anna Silvander Kranskulla Lidingöloppet 2016
Anna under Finnkampen