Årets första Lidingöloppshelg

I helgen är det dags för årets första Lidingöloppshelg på Lidingö. Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen är starten för Lidingöloppsåret på Lidingö.

Helgen den 2-3 maj är full aktivitet på Lidingövallen på Lidingö. Det är nämligen då som Lidingöloppet drar igång sin vårhelg med Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet Ultramarathon och Vårmilen. På lördag är det mtb-cykling som gäller hela dagen och på söndag  är det löpning.


Foto: Jessica Clarén

Lördagens MTB-lopp är det tredje i ordningen och har etablerat sig som Stockholms största lopp.  Huvudklassen på 63 km, med start och mål på Lidingövallen startar kl. 12:00 och har ca 1500 deltagande cyklister. I år utökas evenemanget med nya distanser, ett motionslopp på 23 km med tävlingsklasser för ungdomar samt Lilla Lidingöloppet MTB för barn mellan 6-11 år. Under helgen kommer det finnas aktiviteter för hela familjen, med bland annat cykelbutik, servering, knattelopp för de allra minsta.

Läs mer om loppen här:  Lidingöloppet MTB    

Cykla och spring barnens knattelopp! Knattehinderbana 11-15. 20 kr per barn, obegränsat antal varv. Lördag cykel (medtag cykel och hjälm!), söndag löpning. Alla pengar går till Barncancerfonden. 

På söndag är det så dags för Lidingöloppet Ultramarathon. Huvudklassen är 50 km löpning men det finns också en kortare variant som bjuder på 26 km löpning. Båda loppen startar kl. 09:00. Bansträckningen går längs bekanta delar av Lidingöloppsspåret, är tuff med en hel del backar, bland annat passeras den beryktade Abborrbacken två gånger i klassen 50K. Terrängen på banan är mestadels av typen stig/parkstig, några enstaka kilometrar springs på asfalt. Banan går över stora delar av ön och ofta utmed strandkanten. Loppet är väldigt omtyckt av deltagarna och ger alltid en härlig vårkänsla.Kl. 09:30 på söndag startar den andra upplagan av Vårmilen. Ett 10km-lopp som går i terrängen och delvis på Lidingöloppets spår. Banan är inte så tuff som vi vanligen känner igen Lidingöloppsspåren som. Första 2,5 km springs mestadels på asfalt, därefter ändras underlaget till grus. Terrängen på banan är relativt lätt av typen stig/parkstig och mellan 6-8 km bjuds det på några upp- och nedförsbackar.

Läs mer om loppen här: Lidingöloppet Ultramarathon   Vårmilen

Det kommer alltså vara full aktivitet på Lidingövallen och större delen av Lidingö. Det finns fortfarande möjlighet att delta i loppen, direktanmälan sker i nummerlappstältet på Lidingövallen. Är du inte med och springer eller cyklar rekommenderar vi dig att heja på alla de duktiga deltagarna längs med spåret. Kom gärna förbi Lidingövallen och besök vår mässa och ta med dina barn till Kids Zone för en god sak!