Årets Kranskulla Emma Bjessmo

Årets kranskulla heter Emma Bjessmo och tävlar för IFK Lidingö SOK. En förening som tillsammans med IFK Lidingö Friidrott arrangerar Lidingöloppet. Läs mer om vem Emma är här

Emma är 20 år gammal och har bott i Stockholm, Hässelby hela sitt liv. Förutom orienteringen är musiken en väldigt viktig del i hennes liv då hon spelar gitarr, piano och sjunger i en kör. Utöver detta tycker Emma det är kul att hamna i nya situationer för att få en utmaning, men även möjligheten att lära känna nya människor. Hon har sedan 10 års ålder tävlat för Bromma-Vällingby SOK men  bytte till IFK Lidingö SOK för knappt ett år sedan. Anledningen till bytet var att Emma behövde hamna i en ny miljö för att fortsätta sin utveckling.
- IFK Lidingö SOK har ett otroligt bra elitstöd och en grymt härlig gemenskap så det är svårt att inte trivas, säger Emma
Utöver detta har hon precis börjat studera termin 2 på läkarlinjen på Karolinska Institutet. 

Meriter: 

2015

JSM-guld Nattorientering

JSM-guld Sprint

JSM-brons Långdistans

13:e plats JVM långdistans 

2013

8:e plats EYOC (European youth orienteering championship) 

Tillhört juniorlandslaget sedan 2013 

- Det känns otroligt kul att bli tilldelad att få vara kranskulla på årets Lidingölopp. Det är ett ärofyllt uppdrag och det känns självklart häftigt att få vara med om det. Detta var min sista säsong som junior och det känns väldigt bra att få knyta ihop säcken och avsluta denna juniortid med en sådan här händelse. 

Emmas tips till löparna:

Jag tror att om man vill lyckas bra på ett löplopp, oavsett distans, så är det viktigaste att ha en plan för hur man ska disponera krafterna under loppet. Det absolut bästa är då att testspringa i området för att få en bild av utmaningen som väntar och utifrån det lägga upp sin strategi om hur just du fungerar. Men nu när årets Lidingölopp är alldeles runt hörnet är det fysiska grundjobbet redan gjort. Nu gäller det att oavsett ambition och målsättning tro på sig själv och tro att sin egen kapacitet räcker till, och tro mig, ofta klarar man att pressa sig bra mycket mer än vad man först vågat hoppas på. När dagen väl är kommen gäller det att tro på sig själv, njuta och suga in så mycket energi man bara kan från den härliga folkfesten som är runtomkring en.