Blodomloppet Stockholm rekordstort

Den 2:a och 3:e juni arrangerades det rekordstora Blodomloppet Stockholm av våra arrangörsföreningar. 

Med över 20 000 anmälningar var det nytt deltagarrekord för Blodomloppet i Stockholm. Förutom många nöjda löpare siktade arrangörerna också på många nya blodgivare - Blodomloppet är inget vanligt motionslopp utan arrangeras i syfte att uppmärksamma den livsviktiga blodgivningen.

Loppet har vuxit rejält senaste åren; 2013 deltog 14 100 personer och 2014 utökades loppet till två kvällar och lockade 17 845 deltagare.

För många av deltagarna är det första gången de deltar i ett motionslopp och omkring 90 procent är anmälda via sin arbetsplats. Många vill passa på att springa inte bara för sig själv - utan för en god sak.

”Blodomloppet är en plattform som vi tror bidrar mycket till folkhälsan och inspirerar folk att testa på fler lopp”, menar Tomas Hoszek, generalsekreterare för Lidingöloppet, som arrangerar Blodomloppet Stockholm tillsammans med Blodcentralen. ”Det är roligt att så många företag tar chansen att kombinera hälsa, motion, mat och att sprida budskapet om blodgivning till sin personal”, fortsätter han.

Viktigt att rekrytera nya blodgivare

Under 2014 gav drygt 43 000 personer blod i Stockholms län och 3 av 100 stockholmare är blodgivare. Karolina Blom Wiberg, kommunikationsansvarig Blodcentralen Stockholm, berättar att det just nu är extra viktigt att få in nytt blod.

”Inför sommaren är det viktigt att fylla på blodbanken så att blodtillgången säkras för sommarperioden. När många reser bort får vi in mindre blod. Därför är det viktigt att ha ett välfyllt lager inför sommaren”.

”Blodomloppet är en manifestation för den livsviktiga blodgivningen och en hyllning till blodgivarna. Tack vare dem kan sjukvården lindra, bota och rädda liv, avslutar Karolina Blom Wiberg”.

För mer information om Blodomloppet Stockholm, vänligen kontakta:

Karolina Blom Wiberg, Blodcentralen Stockholm

Telefon: 070-484 0140

E-post: karolina.blom-wiberg@karolinska.se

eller

Tomas Hoszek, generalsekreterare Lidingöloppet (arrangör)

Telefon: 070-513 44 88

E-post: press@lidingoloppet.se

Hemsida: http://www.blodomloppet.se/vara-lopp/stockholm/