#ettskräpomdagen

Vi på Lidingöloppet är måna om miljön i stort, och lokalt för våra lopp. Att arbeta med miljö och hållbarhet tycker vi är en självklarhet och en konkret sak vi gör är att vi arrangerar en städdag av vårt spår varje år. 

Vi hakar nu även på utmaningen att plocka ett skräp om dagen, dels i spåret och dels där vår personal vistas på fritiden. Det vi hittat, och tydligt kan se att det kommer från dem som tävlar eller motionerar längs vår bansträckning, är delar av energi-gelförpackningar. Alla dess små lock eller avrivna hörn är ett gissel och vi hoppas att du inte är en av dem som slänger dessa på marken. Ta med dig till nästa soptunna eller hem är du snäll. Det gäller både under träning och tävling! 

Givetvis är det inte alla som skräpar ner när de tränar, tävlar eller vistas i naturen. Men alla kan hjälpa till att städa upp och göra våra motionsspår till en trevlig plats att röra sig på. Var med du också och plocka #ettskräpomdagen, utmana vänner och bekanta och se det fina resultatet! Om det är rent och fint är det färre som slänger nytt. 

Sedan vi lade upp vårt första inlägg om att plocka ett skräp om dagen så har över 700 personer gillat våra inlägg. Vi hoppas att det innebär att minst lika många skräp plockats upp!

Läs mer om vårt miljöarbete >>