IFK Lidingö Friidrott Årets ungdomsförening 2015

Nu är det klart! IFK Lidingö Friidrott har, i konkurrens med 3 000 andra Stockholmsföreningar blivit utsedda till Årets Barn- och Ungdomsförening 2015 av Stockholms Idrottsförbund och SISU.

Så här lyder motiveringen: 

”IFK Lidingö Friidrott tilldelas Stockholmsidrottens utmärkelse ”Årets barn- och ungdomsförening” för sitt arbete med att kontinuerligt utveckla föreningens barn och ungdomsverksamhet.

Verksamheten präglas av Riksidrottsförbundets ”Anvisningar för barn och ungdomsidrott” som utgår från idrottens eget idéprogram ”Idrotten Vill”. Föreningen har som uttalat mål att arbeta med demokrati, delaktighet och involvera ungdomarna i verksamheten – vilket man även gör i praktiken på ett föredömligt sätt. IFK Lidingö friidrott betonar starkt vikten av att den aktive själv ska få bestämma på vilken nivå han/hon vill träna och tävla – samt möta det behov som varje barn och ungdom har. I föreningens tonårsprojekt ges fler möjlighet att börja med friidrott högre upp i tonåren.”

- Det är både med en oerhörd glädje och med stolthet som vi mottar priset. Vårt arbete kring vår värdegrund och hur vi omsätter den i praktiken, varje dag och i allt det vi gör, har pågått i många år, säger Håkan Jerner, ordförande i föreningens Barn- och Ungdomskommitté, som tillsammans med Klubbchef Cecilia Gyldén mottog utmärkelsen i samband med Stockholms Idrottsförbunds årsstämma.

Cecilia berättar att en pelare i föreningens värdegrund är att alla är välkomna i föreningen och att alla ska kunna delta utifrån sin ambitionsnivå.

-Verksamheten är öppen för alla: killar och tjejer i alla åldrar, från barn till veteran. Alla kan delta utifrån sin ambitionsnivå, oavsett det handlar om att tävla, att träna för att träffa kompisar, att vara ledare, förälder eller funktionär, berättar Cecilia.

Förutom den stora äran att få motta utmärkelsen ”Årets Barn- och Ungdomsförening” utdelas en prissumma på 10 000 kronor som ska användas i barn- och ungdomsverksamheten.

För mer information: Kontakta Cecilia Gyldén, Klubbchef IFK Lidingö Friidrott, 0705-705 595; CeciliaG@lidingofri.se