​Lidingöloppet inleder långsiktigt samarbete med Trafikverket

Efter det lyckade utfallet kring Stockholm Tunnel Run kan vi stolt meddela att Lidingöloppet inleder ett nytt långsiktigt samarbete med Trafikverket.

Sveriges största vägprojekt, Förbifart Stockholm , kommer att uppmuntra Lidingöloppets satsning för att möjliggöra för fler barn och ungdomar att springa skolstafetten i olika stadsdelar längs med Förbifart Stockholm. Samtidigt startar Lidingöloppet satsningen mot att skapa världens största löpevent i tunnelsystemet som beräknas invigas runt 2025.

Trafikverket är i full gång med arbetena för Förbifart Stockholm. I samband med det stödjer Trafikverket Lidingöloppet med insatserna kring skolstafetten.

Lidingöloppet vill sprida god hälsa och motion och ser den här möjligheten tillsammans med Trafikverket som ett viktigt led i visionen.

-Vi är oerhört glada över Trafikverkets förtroende för vår kompetens. Målet är att minst 1000 barn och ungdomar skall medverka redan nästa år i Järvastafetten och Förbifart Stockholm 2025 skall bli världens största lopp i tunnlar, säger Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet.

Den 20:e maj i år valde 680 barn kring Tensta, Rinkeby, Akalla och Hjulsta att springa en skolstafett. Dessa kommer att bussas in till Lidingöloppet i september för att dela glädjen med över 3 000 Lidingöungdomar.

-Från Trafikverket, och Förbifart Stockholms sida, ser vi möjligheter att stödja denna positiva verksamhet som syftar till att aktivera ungdomar i områden där vi kommer att bygga och stöka i många år framöver. Vi har inga ekonomiska förpliktelser, men kommer att medverka på det sätt vi finner lämpligt, säger projektchef Johan Brantmark.

Samarbetet ska utvärderas i god tid innan det är dags för invigningsloppet. Att redan nu planera för en invignings-halvmarathon kan verka avlägset, men för att kunna skapa ett sådant projekt och få internationellt gehör behövs det många års framförhållning. Lidingöloppet arrangerade invigningsloppet i Norra länken-tunnlarna under namnet ”Stockholm Tunnel Run”. Det fick stor uppmärksamhet som Europas största millopp 2014 samt pris som bästa event i Sponsor & Eventföreningens stora gala Gyllene Hjulet.


För mer information vänligen kontakta:

Tomas Hoszek, Generalsekreterare Lidingöloppet 070-513 44 88. 
Kontakt kan även tas via press@lidingoloppet.se

Louise Melander, Kommunikationschef Förbifart Stockholm 010-124 00 90. 
Kontakt kan även tas via louise.melander@trafikverket.se