Lidingöloppet on Tour 2016 har dragit igång

Lördagen den 23 april var det äntligen dags. Vi begav oss ned till Lund och det 45:e Skrylleloppet för att starta upp årets Lidingöloppet on Tour.  

Drygt 800 motiverade löpare gav sig iväg i det fantastiskt fina vårvädret.

En solig och vacker morgon inledde lördagen när Skrylleloppet 2016 skulle gå av stapeln. Tävlingsområdet låg dukat för en härlig dag. Det var en förväntansfull stämning bland deltagare som fyllde arenan ju närmre startskottet kom.


Foto: David Olerup

Arrangöresföreningen Björnstorps IF hade föreberett allt in i minsta detalj med allt som behövdes. 670 föranmälda löpare var rekord detta år vilket bevisar att löpningen är fortsatt stark i Skåne. Björnstrops IF hade i år ordnat så att det för första gången gavs nettotid till löparna. Ett uppskattat inslag bland deltagarna när vi pratade med dessa efteråt.


Foto: David Olerup

Skrylleloppet består av tre starter där ung till gammal deltar. Första start skedde klockan 10:00 med 3km för yngre deltagare, här syntes total löpargläjde och alla var väldigt ivriga att få komma iväg. Start nummer två sprang iväg klockan 10:15 och skulle ta sig igenom 5 km. Här var det en salig blandning på löpare som hade olika mål med dagen. Löpningen i sig var det nog inget fel på då det var idel glada miner vid målgång.


Foto: David Olerup

Dagens sista start var den för 10 km där den stora massan av löpare startade!  Det var hög anspänning i starten när speakern pratade med löparna, publiken var laddad och klockan 10:30 brann startskottet av. Det var full fart från början och dammet yrde i startområdet vilekt indikerade på att det skulle gå fort. Gänget som låg långt fram i starten gjorde så hela loppet. Men det var en löpare som var väldigt vass och hade prickat formen bra. Det var Björn Östenson, Ryssbergets IK, som seglade ifrån och var en lång bit före tvåan Mikael Stagling, IS Göra. Skillnaden skrevs till nästan två minuter. Trea i mål var Tobias Larsson, Ystads IF, dryga halvminuten efter Stagling.

I damklassen var det många hemmalöpare från Björnstorps IF som deltog och det visade sig återigen att klubben har många starka löpare, med två löpare på prispallen. Vann gjorde Annika Faager, Björnstorps IF, med tiden 38:38 och var nästan minuten före tvåan Marian Stoltz, Heleneholms IF,. Trea i mål var Mia Havinder, Björnstorps IF, på tiden 40:07.

Resultat:

Herrar 10 km

1

Björn Östenson

Ryssbergets IK

33:31

2

Mikael Stagling

IS Göta

35:22

3

Tobias Larsson

Ystads IF

35:59

Damer 10 km

1

 

Annika Faager

 

Björnstorps IF

 

38:38

2

 

Marina Stoltz

 

Heleneholms IF

 

39:33

3

 

Mia Havinder

 

Björnstorps IF

 

40:07

Samtliga resultat hittar du här >>


Foto: David Olerup

Efter målgång för dessa snabba löpare följde en härlig stund när massor av glada och starka löpare tog sig i mål. Det var många trötta löpare som tog sig an slutspurten där publiken var otroligt entusiastisk och hjälpte att pusha löparna hela vägen in i mål. Efter mållinjen sågs trötta löpare gratuleras av funktionärer och anhöriga.  Det togs många selfies av nöjda löpare som inlett vårens löpning på ett alldeles strålande sätt.


Foto: David Olerup

Efter målgång bjöds det på dricka från Enervit och löparna fick en fin plakett för väl genomfört lopp i pristältet. I tältet kunde löparna också se ifall de vunnit något av utlottningspriserna från våra partners. Det gick att vinna tights från 2XU, skor från Saucony, startplatser till Lidingöloppet, langningspaket från Enervit och paket från Rönneberga bl.a.

Många lyckliga vinnare och många grymma prestationer under årets första Lidingöloppet on Tour.  Det första seedningsloppet för året så att du som löpare kan springa och ha möjlighet att starta längre fram i Lidingöloppet. Nu drar vi vidare till Nyköping den 15 maj. Varmt välkomna!


Foto: Lidingöloppet

Bildspel från Skrylleloppet: