Lidingöloppet 365

Lidingöloppet 30 kommer att sändas live den 26 september. I och med detta utökas den tidigare sändningen till en fullskalig TV-produktion.

TV-produktionen av Lidingöloppet byggs kring en livesändning (Lidingöloppet 365LIVE) av lördagens huvudtävling 30 km, med uppskattningsvis 21 500 löpare. Livebilderna från tävlingen ramas in av liverapportering från starten, förinspelade inslag och intervjuer med intressanta gäster i en specialbyggd studio.

Leder studion gör Anna Jernberg Carlson, tidigare programledare på tv4Sport och numera pressansvarig på Sigtuna Kommun och expertkommentator är Magnus Bergman, Mr. 1,37. Lidingölopps-ambassadör, expertkommentator, föreläsare och inspiratör.

– När vi nu tar steget fullt ut och gör en fullskalig TV-produktion är det fantastiskt att kunna sända Lidingöloppet 30km live, så att löparintresserade i hela landet kan uppleva den härliga stämningen under tävlingarna, säger Tomas Hoszek, vd Lidingöloppet. 

Livesändningen kan man titta på via www.lidingöloppet.se och Aftonbladet TV.

Lidingöloppet startar live-sändningarna redan på fredag morgon den 25/9 och fortsätter hela helgen till söndagen den 27/9. Det är alltså möjligt att följa alla loppen i sin dator under Lidingöloppshelgen. Sändningen visas även på storbildsskärmar i målområdet på Grönsta och vid Lidingövallen.