Miljömärkt event för fjärde året i rad

Lidingöloppet har blivit godkända som ett Miljömärkt Event för fjärde året i rad, vilket innebär att vi har ett trovärdigt och utprovat verktyg för vårt miljöarbete. 

Det är Stiftelsen Håll Sverige Rent som står bakom miljömärkningen som delas ut till arrangörer som arbetar aktivt med att minska sin miljöbelastning. Miljömärkt Event har funnits sedan 1999, och miljömärker allt från idrottslopp och stora musikfestivaler till konferenser och möten. Intresset för hållbarhet och miljötänk växer. 

Med miljömärkningen kan Lidingöloppet, som är världens största terränglopp med över 45 000 deltagare under sista helgen i september, visa besökare och partners att de tar ansvar för miljön. Miljömärkningen hjälper arrangörerna att få till ett strukturerat miljöarbete. Arrangörerna får stöd att göra aktiva val som att dela ut Krav-märkta bananer i mål, ha pappersmuggar istället för plastmuggar, sopsortera sitt skräp så mycket det går, återanvända banderoller och skyltar mm. 

I år är en av förbättringarna att vi ger våra funktionärer deras t-shirts i ekologisk bomull (öko tex), istället för ickeekologisk, och med vattenbaserat tryck på. Samma tröja, men i annan färg, är även den som är till försäljning till besökarna. 

Lidingöloppet vill uppmana alla som kan att åka kommunalt till loppet, tex med Stockholms lokaltrafik, SJ:s löpartåg från Göteborg eller löparbussarna från ett antal städer i Sverige. Övriga får mycket gärna samåka, tex genom Skjutsgruppen.se eller helst av allt cykla/gå om de bor på det avståndet. När man sedan besöker loppet vill vi inte se någon som skräpar ner, varken under löpturen eller på start- och målområde. Det finns rikligt med sopsäckar och kärl på ön man kan använda. 

Lidingöloppet vill tacka alla som hjälper till att hålla loppet grönt!