Officiella Lidingöloppsskon 2016

Som en hyllning till världens största terränglopp har Team Sportia och Saucony tagit fram en specialdesignad löparsko till TCS Lidingöloppet.

Skon, en Saucony Kinvara 7, har försäljningspremiär i slutet av juli och tillverkas i en begränsad upplaga. Vill du säkra ditt par så kan du förboka dina skor redan nu!

Saucony lanserar historiens första specialdesignade sko för världens största terränglopp - Saucony Kinvara Lidingöloppet. För alla löpare som vill få en flygande start från Koltorp, besegra Abborrbacken och gå i mål som en vinnare på Grönsta gärde. Skon säljs i samarbete Team Sportia

Den officiella Lidingöloppsskon är den första i historien och är alltså framtagen av Saucony i samarbete med Team Sportia. Saucony har gedigen erfarenhet av att ta fram unika skor för långdistanslopp och har bland annat gjort de officiella skorna för Virgin London Marathon, Boston Marathon och TCS New York Marathon.  Saucony Kinvara 7 Lidingöloppet 2016 är en neutral och lätt löparsko med bra passform, flexibilitet och komfort. Utöver skons tekniska fördelar har den också en unik design med bland annat loppets logotyp på hälkappan och banprofilen på innersulan.

Skon kommer att släppas i en mycket begränsad upplaga i juli. Inför släppet har vi har pratat med Saucony om skon och skosläppet:

Hur uppkom idéen med att göra en speciell Lidingöloppsko?

Saucony har en alldeles speciell relation till TCS Lidingöloppet. Vi har haft vårt Nordiska huvudkontor på Lidingö i 37 år, nästan alla medarbetare har sprungit loppet, har engagerat sig ideellt i organisationen - från vätskelangning till styrelseuppdrag - och tränar dagligen i Lidingöloppsspåret. Så när vi nu inleder ett partnerskap med TCS Lidingöloppet så vill vi göra något alldeles extra. Och med vår historik som världens äldsta löparmärke och innovationsdrivare inom löpskomarknaden - vad kan bli mer speciellt än en sko helt dedikerad till detta fantastiska lopp.

Hur många får chansen att köpa skon?

Skon släpps i en mycket begränsad upplaga så det gäller att vara snabbt framme. Den kommer att finnas tillgänglig genom vår partner Team Sportia, som initialt släpper den till förbokning genom sin hemsida. Sedan kommer den finnas till försäljning i begränsad upplaga i Team Sportias butiker från och med juli, samt under Lidingöloppshelgen.

 Vad för sorts sko är det?

Saucony Kinvara är vårt flaggskepp och en av våra absolut mest populära skor. När modellen introducerades 2010 revolutionerade den världen genom sin innovativa konstruktion med lågt häl-tå-dropp för att främja löpning på mellan- och framfoten snarare än hälen. Skon är relativt lätt med sina 218g för herrar och 187g för damer, men har trots det en grundstabilitet genom vår senaste stötdämpningsteknologi EVERUN samt en mängd övriga teknologiska egenskaper.

Varför lämpar den sig extra bra på Lidingöloppsspåret?

Skons goda dämpning trots sin låga vikt, har gjort den till en favorit bland löpare som vill ha en lite lättare och snabbare sko när man springer sina lopp, såsom TCS Lidingöloppet. Den lämpar sig även för träning när man kör sina kortare pass såsom back- och intervallträning, vilket också vitala träningskomponenter för en Lidingöloppslöpare. Ställer man sig dessutom i målfållan på Grönsta gärde och kikar på folks fötter så är antalet Kinvara slående - så för Saucony och för alla Lidingöloppslöpare bör den vara ett självklart val.

Premiär slutet av juli

Den officiella Lidingöloppsskon 2016 lanseras i slutet av juli och kommer säljas exklusivt på Team Sportia - både i butik och i webbshoppen. Den kommer att tillverkas i en mycket begränsad upplaga, så vill du vara säker på att få ett par kan du förboka dina skor i vår webbshop redan nu.

Klicka här för att förboka Lidingöloppsskon!

Saucony och Team Sportia är övertygade om att Saucony Kinvara 7 Lidingöloppet 2016 ett strålande val för alla som siktar på att ta sig i mål på Grönsta gärde i september, när TCS Lidingöloppet 2016 går av stapeln!