Dags för Rönnebergaloppet

Den 14 juni är det dags för den tredje upplagan av Rönnebergaloppet på Lidingö.  Ett lopp som är en del av Lidingöloppet on Tour vilket innebär att touren kommer hem. Seeda dig på Lidingö i fin miljö.

Rönnebergaloppet är ett samarbete mellan Lidingöloppet och Rönneberga Konferens ute på Elfvik på norra Lidingö. Där ute finns det en oerhört vacker natur som vi vill ta vara på, delar av Lidingöloppet passerar i skogarna här och bland annat Carl Michael Bellman har inspirerats av den vackra naturen.  Söndagen den 14 juni kommer alltså Lidingöloppet on Tour hem till Lidingö och ut till Elfviks udde. Bansträckningen kommer att vara en del av den traditionella Lidingöloppsbanan men också en ny sträckning utmed strandkanten och med underbar utsikt över Stockholms inlopp med alla båtar.

- Det känns väldigt spännande att få arrangera detta lopp på Lidingö där vi kan erbjuda våra löpare en vacker bana och seedningsmöjligheter på Lidingö i autentisk Lidingöloppsmiljö, säger Niklas Andersson projektledare för Lidingöloppet on Tour

Foto: Peter Holgersson

Rönnebergaloppet erbjuder löpare att springa 10 eller 5 km, där 10 km är seedningslopp för Lidingöloppet i september.  Vi kan lova att banan erbjuder tufft motstånd men också sköns löpning i skogen.  Anmälan kostar 200:- för 10km och 150:- för 5km, den är öppen t.o.m. 7/6. Anmälan går sedan att göra på plats på loppdagen till förhöjd avgift. 
Efter målgång har alla löpare chansen att vinna fina priser från Lidingöloppet och dess partners. Bland annat lottas startplatser till höstens lopp ut, adidas lottar ut kläder och enervit lottar ut langningspaket till tremilen. Dessutom lottar Rönneberga ut många fina priser och vinnarna får en pokal och en start i Lidingöloppet.

 

Som en del av den fantastiska löparhelgen arrangerar Lidingöloppet och Rönneberga ett löparkonvent lördagen den 13 juni, dagen före den stora tävlingen. Här kommer löparna att inspireras och få tips och idéer på hur de kan prestera sitt allra bästa under söndagens tävling.  Inspiration inför framtida träning och lopp ges också. På plats finns bl.a. Lidingöloppets partner POLAR som pratar om hur man kan använda pulsen i sin träning inför Lidingöloppet. Läs mer om tidsprogrammet här >>

Rönnebergaloppet är en del av Lidingöloppet on Tour. En turné med seedningslopp och löparinspiration på 12 orter runtom i Sverige.  Loppet den 14 jun iär årets 4:e lopp och erbjuder löparna en chans att seeda sig innan sommaren tar vid på riktigt och den sista träningen mot Lidingöloppet skall påbörjas. Med seedningen slipper löparen stressen att inte veta hur planeringen inför Lidingöloppet skall se ut. 


Foto: Eddie Granlund