En strålande premiär på alla sätt när Skolstafetten i Järva avgjordes idag

Under förmiddagen onsdagen 20 maj arrangerade Lidingöloppet, i samarbete med PwC och Trafikverket, för första gången en skolstafett för barn och ungdomar som går i någon av grundskolorna kring Järva.

Lidingö Skolstafett är en tradition sedan länge i samband med Lidingöloppshelgen men nytt för i år var den här upplagan av Skolstafetten som genomfördes på och omkring Spånga IP. Totalt deltog 10 skolor och till start kom 664 löpsugna barn och ungdomar, vilket motsvarar 166 lag bestående av fyra löpare. Årskurserna 1-8 tävlade mot varandra i antingen tjej-, kill- eller mixade (2 tjejer och 2 killar) lag och alla sprang 1,5 km var. I varje tävlingsklass utsågs ett segrarlag som fick kliva överst på prispallen och motta en guldmedalj av projektledare Marie Forsberg. Alla som deltog i stafetten fick en funktionströja från Adidas att träna i till nästa Skolstafett.

Många tävlade för första gången och just stafett kan vara lite krångligt med växlingar och stafettpinne att hålla reda på. Men efter tydliga instruktioner från både speaker och lärare flöt växlingarna och löpningarna på hur bra som helst. Det bjöds på kämparglöd, hejarop och rörelseglädje på ett soligt Spånga IP och förhoppningsvis blir den här dagen ett minne för livet för alla deltagare.   

- Det har varit en fantastisk dag och väldigt inspirerande att ge ungdomar möjligheten att springa en skolstafett vid Spånga IP. Vi är väldigt glada över den positiva responsen och målet är att över 1000 barn och ungdomar skall medverka redan nästa år i Skolstafetten i Järva, säger Tomas Hoszek Generalsekreterare Lidingöloppet.

Lidingöloppet hälsar alla lag välkomna till Skolstafetten på Lidingö som går av stapeln 25 september i höst! Och givetvis hoppas vi att alla och många fler vill vara med när Skolstafetten kommer tillbaka till Järva nästa år; startskottet går igen den 18 maj 2016.

Här finns samtliga resultat >> 
Resultade sorterade på åldersklass >>