Trafiksituationen

Information om trafikläget efter Lidingöloppet 27/9 

Först och främst vill vi tacka alla löpare, åskådare, funktionärer och samarbetspartners för att ni var en del av den succéartade 50:e Lidingöloppshelgen. Tyvärr orsakade trafiksituationen efter Lidingöloppet under lördagseftermiddagen mycket köer för bilister och långa väntetider för resenärer med Lidingöloppets bussar mot Ropsten.

Vi beklagar att detta skapade stora bekymmer för löpare och åskådare att ta sig från Lidingö under den aktuella tiden.  Framförallt då detta medförde att många löpare fick stå i den kyliga kvällsluften och vänta på bussarna betydligt längre tid än vad som är acceptabelt.   

Den svåra trafiksituationen uppstår när många människor ska resa från Lidingö under samma period via den enda möjliga frånfartsväg som finns. Det hela förvärrades under årets Lidingölopp av att bygget vid Norra länken håller på att avslutas och är i ständig förändring. Under lördagen var det stora problemet att det endast tilläts en fil för biltrafik mot Stockholm.  Här skapades en flaskhals som bidrog till de långa köerna från Lidingö.

Vi arbetar hårt med logistiken och planeringen av busstrafiken för att skapa ett så bra flöde som möjligt för alla löpare och besökare.  Under årets lopp har vi bl.a. haft fler bussar i trafik än någonsin och förbättrat flödet vid på- och avstigningszonerna. Tyvärr har vi inte kunnat påverka situationen vid bygget av Norra länken och därmed inte kunnat förebygga detta problem.

Till nästa års Lidingölopp ser vi fram emot att trafikflödet skall fungera bättre igen när Norra länken är öppen för trafik.  Vi kommer att se över trafiksituationen och vidta de åtgärder som vi från Lidingöloppet kan påverka.

Varmt välkomna tillbaka 25-27/9 2015!