Jubileumsfesten för alla löpare, besökare och funktionärer

Självklart ska Lidingöloppets jubileumslopp firas med en stor fest på kvällen! Tillsammans med Bosön arrangerar vi en stor After-Run-inspirerad Jubileumsfest i Friidrottshallen på Bosön på lördagskvällen.

Med artister, uppträdanden, prisutdelningar, nostalgitrippar, intervjuer, stor middagsbuffé och mycket mer! Bl.a. kommer LaGaylia Frazier, Stefan Odelberg (från tv-programmet En Klassiker) och Kerstin & Britta att underhålla oss under kvällen. Säkra din middagsplats via länken här »


 


Undrar du hur kvällen kommer gå till, hur är det okey att komma klädd eller om det är någon speciell tid som gäller? Läs nedan och få alla svar.

Intervju med Jessica Lindén som är konferencier på JUBILEUMSFESTEN

Lidingöloppets jubileumslopp firas med en stor fest på kvällen! Tillsammans med Bosön arrangerar vi en After-Run-inspirerad Jubileumsfest i Friidrottshallen på Bosön på lördagskvällen. Läs mer om festen och säkra din plats via länken här »

För att ta reda på mer information om festen gör vi en kort intervju med konferencieren Jessica Lindén som även projektleder Jubileumsfesten tillsammans med Bosön.

Vad kan jag räkna med som gäst på er jubileumsfest?
Förutom stor middagsbuffé, kaffe och kaka bjuds du på underhållning med artister, uppträdanden, prisutdelningar, nostalgitrippar och intervjuer. Bl.a. kommer den fantastiska sångerskan LaGaylia Frazier, den sanslöst roliga magikern och komikern Stefan Odelberg att uppträda under kvällen. Du har även chansen att vinna ett av de konstverk som ställs ut längs tremilens spår!

Vad ska jag ha på mig?
Eftersom att den här festen är till för alla oss löpare och många kommer att vara där efter att de sprungit Lidingöloppet på dagen så är det avslappnad klädsel som gäller. Men duscha gärna innan! Hinner du inte duscha på tävlingen finns det tillgång till detta på Bosön.

Jag är osäker på om jag hinner till kl. 18, när kan jag komma?
Det går bra att komma när man känner för det! Det är buffé från kl. 18:00 men det går bra att droppa in senare också, men gärna innan kl. 19:30 då scenprogrammet drar igång. Självklart kan du smyga in senare också.

Jag har ingen bil, hur tar jag mig till Bosön på smidigaste sättet?
Det har vi tänkt på och det går gratisbuss till Bosön. Avresan är från Lidingövallen där bussarna kör shuttle mellan kl. 17 och 18.30. Det går även SL:s ordinarie busslinjer. Tag då buss 204, 212 eller 233 till Rudboda torg och därefter en 800 m promenad ner till Bosön.

Jag är osäker på om jag orkar vara kvar till kl. 22, kan jag gå tidigare?
Självklart kan alla trötta löpare gå hem när de vill.
Det är ett gediget och riktigt spännande program som pågår till kl. 22 så jag rekommenderar alla att stanna hela kvällen. Men är du riktigt trött i benen så kan du passa på att bli masserad till ett förmånligt pris mellan kl 18-20 i anslutning till festen.

Vad kostar det?
Vi har valt att ta en stor del av kostnaderna själva för att kunna hålla nere priset för alla gäster så vid anmälan på webben kostar det 295:-/person och endast 150:- för barn upp till 12 år.
Det finns en bar där man köper till sin egen dryck.

Hur anmäler jag mig?
För att vara säker på att få plats bör du boka din biljett redan före Lidingöloppshelgen. Detta gör du via Bosöns hemsida www.boson.nu/50
Bosön kommer även att sälja biljetter på tävlingen under helgen. De har tält på startplatsen Koltorp (15 & 30 km), samt en monter i expon på Lidingövallen – där man hämtar sin nummerlapp.

Varför ska jag gå på festen?
Det här är verkligen en kväll att minnas! Vi har aldrig förr fått chansen att fira tillsammans med alla våra löpare och går "all in" med den här festen. En stor härlig buffé, fantastisk underhållning i kombination med så mycket häftiga nostalgi-trippar som vi ska bjuda på så kan man bara inte missa det här! Och med så många Lidingölopps-intresserade personer under ett och samma tak kan det inte bli annat än härligt.

Beskriv Jubileumsfesten med 3 ord: Pampigt, Oförglömligt och Roligt!Den 26–28 september 2014 arrangeras Lidingöloppet för 50:e gången. När det startades av eldsjälarna Sven Gärderud och Karl-Axel "Kacke" Karlberg, med målet att skapa ett stort motionslopp i Stockholm, kunde nog ingen tro att det skulle växa till dagens jätteevenemang med 44.000 anmälda löpare!

 

Lidingöloppet arrangeras av IFK Lidingö Friidrott och IFK Lidingö SOK och är sedan länge världens största terränglopp. De tre senaste åren är Lidingöloppets bästa genom tiderna sett till antalet anmälda och 2013 sändes hela tävlingshelgen live på webben och sågs av över 60.000. Det säger verkligen något om intresset för loppet.

Lidingöloppet är en utmaning med sin tuffa terräng och det är det som gör loppet unikt. Men det finns en distans för alla oavsett ålder, kön och förmåga. 30 kilometer är huvudklassen men evenemanget är mycket mer än så med allt från Knatteloppet för de minsta upp till veteranklasserna. Vid sidan av Lidingöloppshelgen arrangerar organisationen Lidingöloppet Ultramarathon, Lidingöloppet MTB, Lidingöloppet On Tour och Blodomloppet Stockholm med totalt över 60.000 deltagare per år.

Jag har varit ansvarig för Lidingöloppet sedan 2010 och det är ett privilegium att jobba med alla involverade i loppet. Våra 2500 ideella funktionärer gör ett strålande jobb utan vilka loppet aldrig skulle gå att genomföra.

Tomas Hoszek
Generalsekreterare Lidingöloppet

 

 

Jonas Hedman

Jonas Hedman är mannen bakom Lidingöloppshistoriken