MTB-läger 21-23 april program

Den 21-23 april bjuder Lidingöloppet MTB in till MTB-läger ute på Rönneberga konferensanläggning.

Vi fortsätter med det väldigt uppskattade MTB-lägret ute på Rönneberga som vi tillsammans med Calle Friberg anordnat de senaste åren. Du kommer i slutet av april få möjligheten att under ledning av extremt erfarna cyklister dra ut på flera cykelpass såväl på delar av Lidingöloppet MTB:s bana som på andra fina cykelleder på Lidingö. Utöver detta kommer det vara föreläsningar där du bland annat får tips om hur man ska tänka under lopp och hur du ställer in rätt inställningar på din cykel plus mycket annat. 

Gå in redan idag och anmäl dig på Rönnebergas hemsida då vi har begränsat antal med platser. Självklart får du ett rabatterat pris om du är anmäld till Lidingöloppet MTB 2017. 

Calle Friberg – Huvudtränare och arkitekten bakom lägret.

Landslagsman och Svensk mästare i Cross Country, Marathon och Cykelcross. Otaliga SM medaljer genom åren och mtb-proffs i över 10 år. Vinnare av Lidingöloppet MTB 2014. Calle ingår Team Apollo Sports Skoda. 


Tony Helmersson – Huvudtränare

Fd landslagsman och Svensk mästare i mtb Downhill och svensk rekordhållare i speed biking. Numera elitmotionär i Cross country och långlopp med stor kunskap om det mekaniska genom sitt jobb i cykelbutik.  

Robin Vesterberg – hjälptränare. 

Elitmotionär som samlat på sig stor cykelkunskap genom sitt jobb i cykelbutik. 

Notera att det kommer betalningen sker i förhand och inte efter lägret. 

Till anmälan >>

Lägerprogram: 

Fredag 21 April 

Från kl 16.00 Incheckning  

Kl 17.00-18 Lättare cykelpass med teknikfokus. 

Kl 19.00 - Middag 

Kl 20.15 Mek- och material-clinic med Calle Friberg & Tony Helmersson Tony Helmersson

 

Lördag 22 April  

Kl 08.00 Frukost 

Kl 09.00 Information om Lidingöloppet MTB - Sveriges skärgådligaste långlopp. 

Kl 10.00 Långpass med Tony Helmersson och Robin Vestberg på delar av loppets bana och tips och trix för att tackla den & andra långlopp så bra som möjligt. 

Kl 13.00 Lunch 

Kl 14-15 Daniel Larsen på Access Rehab är på plats och ger en kurs i skadeförebyggande träning, stretching, core, Red Cord mm. Hur man stärker sin kropp och undviker att bli skadad i onödan.  

15.30 Teknik och fartlek på Rönnebergas MTB spår. Fd svenske downhill-mästaren Tony hjälper er att slipa på teknik över stock & sten.  

17.00 - 18.30 SPA & Relax på Rönneberga. 

19.00 Middag.  

20.30 Frågestund med Calle Friberg och Tony Helmersson om långlopps-uppladdning, teknik, material mm. Ev. en hemlig gäst! 

Söndag 23 April  

Kl 08.00 Frukost 

Kl 10.00 Backträning, klungkörning, teknikträning - följt av stafett i lag.  

Kl 12.30 Lunch 

Kl 13.15 Fika med prisutdelning & avslutning. Lidingöloppet MTB arrangeras i samarbete med