Rosa Bandet-loppet

Rosa Bandet-loppet (f d Lidingö Tjejlopp) är den officiella tävlingsdistansen för kvinnor. Loppet ingår i Tjejklassikern och är 10 kilometer långt. 25 kronor av avgiften går till Cancerfondens Rosa Bandet kampanj. 

Oavsett om du är en van löpare eller vill komma igång och behöver ett mål med din träning, så är Rosa Bandet-loppet ett lopp för dig. Medan du springer får du uppleva 10 kilometer i vacker natur, på kuperade men mjuka spår. Banan är samma sträcka som den sista milen på TCS Lidingöloppet 30. Start och målgång sker på Grönsta gärde, vilket gör det idealiskt för dina supportrar att heja fram dig på plats.

Mixedgruppen - spring tillsammans
Rosa Bandet-loppet har också en unik startgrupp ”Mixedgruppen”, som är öppen även för män. I mixedgruppen skänks halva startavgiften till Cancerfonden och svensk cancerforskning. Förhoppningen är att startgruppen ska inspirera till att genomföra loppet tillsammans med nära och kära, kanske stötta någon som inte mår bra eller precis har kommit tillbaka från en sjukdomsperiod. Unikt för denna grupp är också att det blir möjligt att springa 4 km om man under loppet känner att 10 km blir för långt. Anmälan sker dock till 10 km.

Fokus för mixedgruppen är att genomföra loppet på sitt eget sätt, det är inte en tävling och därför finns inte några placeringar och inga priser delas ut. 

Bidra till insamlingen för att stötta svensk cancerforskning via Swish!
Swisha valfritt belopp till 123 206 02 83.

Titelsponsor:

 


Tjejklassikern
Rosa Bandet-loppet ingår, tillsammans med Tjejvasan/Kristinaloppet, Tjejvättern och Vansbro Tjejsim,  i klassikerserien. Tjejklassikern är utmaningen för tjejer från 15 år. 

Läs mer om Tjejklassikern

Planera noggrant ditt vätske- och matintag inför loppet. Vid serverar vätska på tre platser utmed loppet:

  • 7 km från mål, Uddvägen: sportdryck, vatten, bullar och bananer
  • 3 km från mål, Tyktorp: sportdryck, vatten och bananer
  • Vid Mål: sportdryck, vatten, bullar och bananer

Banan består av den sista milen på TCS Lidingöloppet 30. Du får uppleva vacker natur, kuperad terräng och mjuka spår.

Rosa Bandet-loppet (f d Lidingö Tjejlopp)  0.50.00

Här nedan hittar du det viktigaste som rör ditt lopp.

Tävlingsinformation

Extremt motiverande! Verkligt ansträngande! Året runt! Du behöver uthållighet, envishet och en stor portion disciplin. Det du får tillbaka är glädjen och den goda hälsan som följer med motion och fysisk aktivitet. Är du redo att ta dig an En Svensk Klassiker?

En idrottsutmaning utöver det vanliga, där du inom en 12 månaders period ska åka Vasaloppet eller Engelbrektsloppet, cykla Vätternrundan, simma Vansbrosimningen och springa Lidingöloppet. 

Du börjar med valfritt lopp och har sedan ett år på dig att genomföra loppen som kantas av fina naturupplevelser och feststämning längs banorna. Det finns tre olika klassiker att välja mellan: En Svensk Klassiker, Halvklassikern och Tjejklassikern. Utmaningen ligger i att bemästra fyra olika discipliner och distanser under ett års tid, det gäller att vara så väl förberedd som möjligt.

En Svensk Klassiker

För att bli En Svensk Klassiker ska du inom tolv månader genomföra fyra klassikerarrangemang:  
- TCS Lidingöloppet 30 km
- Vasaloppet, Öppet Spår eller Engelbrektsloppet på skidor 
- Cykla Vätternrundan 
- Simma Vansbrosimningen

Halvklassikern

För att göra Halvklassikern ska du genomföra
- TCS Lidingöloppet 15 km
- Något av skidloppen HalvVasan 45 km eller Engelbrektshalvan 30 km
- HalvVättern på cykel 150 km 
- Vansbro Halvsim 1,5 km 

Tjejklassikern

Rosa Bandet-loppet ingår i Tjejklassikern, och precis som de i andra klassikerna, ska de fyra loppen göras under 12 månader. I Tjejklassikern ingår:
- Rosa Bandet-loppet 10 km
- Tjejvasan/Kortvasan 30 km eller Kristinaloppet 30 km 
- Tjejvättern 100 km
- Vansbro Tjejsim 1 km

En Svensk Klassiker vill motivera till träning året runt

En Svensk Klassiker och dess evenemang Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen och Lidingöloppet är en verklig folkrörelse och lockar årligen cirka 180 000 deltagare. Alla klassikerloppen har sin bas i föreningslivet. De flesta funktionärer arbetar för sin förening och klassikerloppen möjliggör för bredd- och utvecklingsidrotter växa i de föreningar och klubbar som ingår i organisationerna.

En Svensk Klassikers mission är att göra Sverige och svenskarna friskare och grundtanken är att motivera till motion och träning året om. Genom projekt som Skolklassikern, ICA-klassikern och Arbetsplatsklassikern uppmanar vi till rörelse i hela Sverige oavsett ålder.

Mer information om En Svensk Klassiker

Klassikerloppens hemsidor:
Lidingöloppet 
Vasaloppet
Engelbrektsloppet
Vätternrundan
Vansbrosimningen

 


 Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med