Boende på Lidingö

Har du rest till TCS Lidingöloppet och vill bo kvar på ön en eller två nätter, rekommenderar vi här lite olika typer av boende.

Hårt underlag i gymnastiksal

Boende på hårt underlag innebär att du sover i gymnastiksal tillsammans med andra löpare. Du medtar själv liggunderlag och sovsäck/sovtäcke m.m. De platser där denna typ av övernattning erbjuds är Hersby gymnastiksal och Källängens gymnstiksal. Samtliga logiplatser har bemanning även nattetid. Det finns ingen värdesaksinlämning på logiplatserna utan löparna hänvisas till Informationen på Lidingövallen (värdesakerna transporteras därifrån till Infon på Grönsta målgärde) respektive Grönsta gärde. 

Övernattning i gymnastiksal är gratis och ingen föranmälan krävs.
Klicka här för att se en karta var de ligger på Lidingö »

Avståndet från skolorna är ca 900-1000 m till Lidingövallen, där man hämtar nummerlappar och dit gratisbussarna från Ropsten går.
Källängen ligger närmast Grönsta gärde (mål alla klasser och start lopp från 10 km och neråt). Hersby ligger närmast Koltorps gärde, där starten för 15 och 30 km går.

Login vid skolorna öppnar kl.17 på fredagen och stänger kl 16 på söndagen.
Frukostservering (Hersby matsal och Källängens matsal) mellan kl.06:30-10:00 och kostar 75 kr/person. Möjlighet att fylla kaffethermos mot avgift.Hårt underlag i eget klassrum

Är ni några som vill bo själva kan ni hyra ett eget klassrum. Klassrummen som finns att hyra är i olika storlekar för mellan 10-30 personer.
Att hyra plats i klassrum kostar 175kr/person och natt.

Login vid skolorna öppnar kl.17 på fredag innan loppet och har öppet till kl 16 på söndagen.
Skolorna man bor på är Hersby gymnasium och Vittra Lidingö skola på Näset. Skolorna har dygnet runt-personal.

Hersby skola och Källängens skola har frukostservering mellan kl.06:30-10:00 och kostar 75kr/person (kontant). Boende på Vittra skola går enklast till Källängens skola för frukost.

Avståndet från alla tre skolor är ca 900-1000 m till Lidingövallen, där man hämtar nummerlappar och dit gratisbussarna från Ropsten går.
Vittra och Källängen ligger närmast Grönsta gärde (mål alla klasser och start lopp från 10 km och neråt) av de tre. Hersby ligger närmast Koltorps gärde, där starten för 15 och 30 km går.

För att bo i klassrum krävs att ni gör en bokning. Bokning av ”eget” klassrum sker till kansliet i formuläret här: BOKNINGSFORMULÄR
Eventuella frågor sker under kontorstid på telefon 08/7652615 eller e-post boende@lidingoloppet.se Bokning av klassrum är bindande. Avbokning av klassrum skall ske senast 14 dagar innan loppet.

Då minsta klassrummet är för 10 personer på Vittra och 30 på Hersby prioriteras större grupper vid bokning. Det innebär att om man är ett litet sällskap som vill boka ett klassrum, så ställs man i kö för de klassrum som är obokade, alternativt om man kan tänka sig dela rum med någon till grupp.


 

Husbil / Husvagn

Åker du till Lidingö med husvagn eller husbil går det bra att parkera på avsedd parkeringsyta vid Högsätra fotbollsplan.Vid parkeringsyta finns markeringar om vart och hur man kör in och parkerar. Det finns ej tillgång till el eller vatten på parkeringen men vid Danica sporthall finns det toalett och vatten.
Antal platser är begränsat.

Du kan campa från fredagen kl 17 till söndagen kl 17.

Tar platserna slut hänvisas du vidare till Källängens skolgård.
Det är ej möjligt att ställa husvagn/husbil på parkeringsytorna runt Lidingövallen - dessa är endast till för dagsparkering av bilar (ej övernattning)

Klicka här för att se karta där du kan parkera din husbil/husvagn »

 Avståndet från Högsättra till Lidingövallen är ca 2,6km
 Avståndet från Högsättra till Koltorp (Start 30/15km) är ca 1,8km
 Avståndet från Högsättra till Grönsta( Mål) är ca 3,5km 

Bo på kursgård eller hotell på Lidingö

Vill man ha det lite bekvämar finns det flera riktigt fina och bekväma kursgårdar och hotell på Lidingö där du kan hyra rum.


Scandic Foresta 
"- 
Med bekväma och moderna rum ligger Foresta precis vid Lidingöbrons fäste med närhet till kommunala färdmedel. Från hotellet till tävlingscentrum tar det ca 12 minuter med buss som går utanför hotellet. Glöm inte att boka bord på hotellets populära restaurang. Scandic Foresta har under 2013 tilldelats priset Traveller´s Choice av TripAdvisor i kategorin: Topp 25 hotell i Sverige."

"Vi är en kursgård med 100 rum som håller öppet för er som deltar i TCS Lidingöloppet. Rönneberga ligger på Lidingö med bra kommunikationer till starten. Frukost och middag serveras.
Besök oss på www.ronneberga.se eller ring bokningen 08-446 78 00. Väl mött!"

 


Skogshem & Wijk
–195 bekväma hotellrum med 227 bäddar. Allt inramat av en vidsträckt naturtomt 20 minuter från Stockholms innerstad. Ett prisbelönt kök, fullt utrustat gym och en personlig omtanke från första kontakt lyfter vistelsen ytterligare. Med TCS Lidingöloppets fokus på hälsa och lokala förankring på Lidingö är det för oss på Skogshem & Wijk en självklarhet att stödja TCS Lidingöloppet. Vi vill ge våra medarbetare och kunder Business Energy - och TCS Lidingöloppet är Business Energy.


 

Lidingöloppshelgen arrangeras i samarbete med